Gündem Çocuğa istismara 50 yıl hapis cezası

Çocuğa istismara 50 yıl hapis cezası

07.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, “Çocuklara yönelik tecavüz ve öldürmede ağırlaştırılmış müebbet hapis getiriyoruz, somut olarak 50 sene hapis yatmaya dönüşüyor” dedi.

Çocuğa istismara 50 yıl hapis cezası

TBMM Madde Bağımlılığını Araştırma Komisyonu’na bilgi veren Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılan ve başta cezaları ağırlaştırmak olmak üzere bazı önlemlerle çocuk istismarının önüne geçilmesini hedefleyen 12 maddelik yeni düzenlemeyle ilgili ayrıntıları açıkladı. Bir çocuğu tecavüz ettikten sonra öldürene ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası getirileceğini belirten Akdağ, düzenlemede, ‘kimyasal hadım’ın da yer aldığını belirtti.

Haberin Devamı

‘Takdir indirimine dokunmama’ kararı aldıklarını söyleyen Akdağ, “Bir çocuğa tecavüz ve sonrasındaki ölümle ilgili o kadar ağır hüküm getiriyoruz ki, ağırlaştırılmış müebbet hapis getiriyoruz. Yatacağı üst sınırı artırıyoruz. Somut olarak 50 sene hapis yatmaya dönüşüyor. TCK’da böyle bir ceza şu anda yok. Bu kadar ağır bir ceza, ilk olacak” dedi. ‘Kimsayal hadım’ olarak anılan düzenlemeye yönelik de “uzman kararıyla kimyasal kastrasyona yönelik uygulamalar olacağını” söyledi. Akdağ, yedi bakan ile çocuklara yönelik cinsel istismar ile ilgili acil eylem planı hazırladıklarını belirterek, “Bazı alanlarda müebbet, bazı alanlarda ağırlaştırılmış müebbet hapse kadar cezalar getiriyoruz. TCK’da en ağır cezayı, bir çocuğa tecavüz etme veya onu öldürme suçuna verecek şekilde getiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Uzman kararıyla hormon

Bu suçlardan cezasını çektikten sonra cezaevinden çıkanların belli dönem rehabilite edilmesi gerektiğini belirten Akdağ, “Hakim heyeti karar verirse, uzman görüşü de alınmak kaydıyla, uygun görülen vakalarda cinsel isteğin baskılanması amacıyla belli hormonlar verilebileceğini” kaydetti. Akdağ şu açıklamayı yaptı:

“Bunu her yıl ilgili mahkeme gözden geçirecek ve devam edip etmeyeceğine karar verecek. Aynı zamanda ciddi bir rehabilitasyon gerçekleştirilecek. Çocuklara istismardan dolayı ceza alanların, cezaevinde yattıkları süre içinde de rehabilitasyona tabi tutulması söz konusu olacak. Bu suçlardan ceza alanların, çocukların bulunduğu yerlerde çalıştırılmaması şeklinde tedbirler getiriyoruz. Zaten devlet memuru olamıyorlar, özel sektörde de çalışmamalarını sağlayacak tedbirleri alıyoruz. Bir yönetmelikle okul servislerinde bunların çalıştırılmaması gerçekleştirildi. Kantinler, çocuk kreşleri ve benzer yerlerde, SGK’ya, Adalet Bakanlığımız bu kişilerle ilgili bilgileri aktaracak ve çocuklarla ilgili bir işte sigortaya başvurulduğu zaman sistem uyarı vererek çalıştırılmasına mani olunacak. Bu suçların bazılarında ciddi ölçüde tekrarlama özelliği olduğunu biliyoruz. Pedofil vakaları bir çeşit cinsel sapkınlık.”