Gündem ‘Çocuğumu niye koruyamadınız?’

‘Çocuğumu niye koruyamadınız?’

31.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da önceki gece şehit edilen polis memuru Mehmet Uyar için düzenlenen törende, aynı zamanda meslektaşı olan hamile eşi ve annesi gözyaşlarına boğuldu. Acılı anne Meryem Uyar, tabutun arkasından “Niye koruyamadınız çocuğumu?” diyerek ağladı

‘Çocuğumu niye  koruyamadınız’

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde önceki gece PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen polis memuru Mehmet Uyar’ın (30) aynı zamanda meslektaşı olan hamile eşinin ve annesinin feryatları yürekleri dağladı. Rahatsızlanan şehit eşi hastaneye kaldırıldı.
Önceki gece devriye görevi yaparken, bir vatandaşın soru sorması üzerine araçtan inen polis memuru Uyar’a, teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Hain saldırıda Mehmet Uyar ile birlikte orada bulunan Osman Caran ve İbrahim Turan adlı vatandaşlar da yaralandı. Polis memuru Uyar Selahaddin Eyyubi Hastanesi’nde şehit olurken, Osman Caran da Bölge Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. İbrahim Turan’ın tedavisi ise sürüyor.

Bebekli tişörtle katıldı
Şehit polis Uyar için dün ilk tören Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, askeri ve sivil erkan, şehit polisin Manisa’dan gelen babası Hüseyin, annesi Meryem Uyar ile Çınar İlçe Emniyet Amirliği’nde görev yapan 4 aylık hamile eşi Nedime Uyar ve meslektaşları katıldı.
4 aylık hamile olan ve törene üzerinde İngilizce ’Merhaba anne’ yazılı bebek resimli tişörtle katılan şehit eşi Nedime Uyar, tabuta bakarak gözyaşı döktü. Şehidin babası Hüseyin, annesi Meryem ve eşi Nedime Uyar’ı Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve komutanlar teselli etti. Emniyet Müdürü Böğürcü törende yaptığı konuşmada, polis Uyar’ın şehit edilmesiyle ilgili Çınar ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 13 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Vali Hüseyin Aksoy da vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü hedef alan terör eylemlerinin son günlerde artarak devam ettiğini söyledi.
Törende dua edilmesinin ardından, Uyar’ın tabutu meslektaşlarının omzunda cenaze aracına taşındı. Cenaze arabası tören alanından ayrılırken şehit polis memurunun eşi Nedime Uyar ise arkasından bakarak gözyaşı döktü. Hıçkırıklara boğulan şehit annesi Meryem Uyar ise tabutun arkasından “Niye koruyamadınız çocuğumu?” diyerek feryat etti. Törenin ardından şehit polisin cenazesi askeri uçakla Uşak’a oradan da memleketi Salihli’ye gönderildi.

Salihli’nin 2. şehidi
Polis memuru Uyar’ın ölüm haberiyle, baba ocağı Salihli ilçesi bir hafta aradan sonra yine hüzne büründü. Geçen hafta da Salihlili Astsubay Başçavuş İsmail Yavuz. Lice’de şehit olmuştu.
Şehit Uyar’ın ailesinin evi ve mahalle Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin kız kardeşi Ummuhan Pınar, “Ağabeyimin eşi Nedime Uyar ile iki gün önce konuştum. Tayinleri Salihli’ye çıkmıştı. Kısa bir süre sonra geleceklerdi” dedi.
Uyar’ın cenaze namazı Salihli’deki Hamidiye Camii’nde kılındı. Ağabeyinin tabutuna kapanan astsubay Murat Uyar, “Ben senin evini taşıyacaktım tabutunu taşımak nasip oldu” dedi. Törene katılan Ak Parti İstanbul Milletvekili Uğur Işılak’a da tepki gösterildi. Şehidin cenazesi, Salihli Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.