Gündem ÇOCUĞUN TOKATI MAHKEMELİK OLDU

ÇOCUĞUN TOKATI MAHKEMELİK OLDU

07.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vücudunda çıkan yaralar nedeniyle götürüldüğü İzmit’teki özel hastanede, Kabuki Make-Up Sendromu (KMS) hastası 4.5 yaşındaki çocuğun muayene sırasında cildiye doktoruna kontrolsüz bir davranışla tokat atması, doktor ile aileyi mahkemelik etti

ÇOCUĞUN TOKATI MAHKEMELİK OLDU

Temmuz 2011’de İzmit’te özel bir hastanede meydana geldi. Deniz Karagöz (32), geçen yıl 4.5 yaşında olan ve KMS hastası oğlu T.’yi vücudunda çıkan yaralar nedeniyle hastaneye getirdi. Cildiye doktoru Berna Aksoy hastalık nedeniyle kontrol dışı davranışlarda bulunabilen çocuğun ağzının içini de muayene etmek isteyen doktor eğildiğinde, muayene sırasında annesinin kucağında olan çocuk bir anda Dr. Berna Aksoy’un yüzüne şiddetli bir tokat attı. Doktor yaşadığı şokla muayeneyi bırakıp masasına geçip oturdu. İddialara göre anne doktordan özür dilemediği gibi, çocuğuna da alaycı üsluplarla özür diletmeye çalıştı. Annenin iddiasına göre doktor muayeneyi yarım bıraktı. Anne bu olayı bir yakını aracılığıyla yerel bir gazeteye anlattı ve gazetede doktoru küçük düşürücü olduğu iddia edilen bir yazı çıkınca da taraflar mahkemelik oldu. Anne Deniz Karagöz, olayı şöyle anlattı: “ Muayene sırasında oğlum doktora tokat attı. Özür diledim. Sonra bacaklarında da yaralar olduğunu söyledim. Bakmayacağını ve ikinci bir tokadı yemeye hazır olmadığını söyledi. Doktora ’siz anne misiniz?’ diye sordum ve 4.5 yaşındaki çocuğun ne yapacağını tahmin edebilirsiniz diye söyleyerek odadan çıktım. Başhekimle görüşmek istedim, görüşmediler. Başka bir doktora yönlendirdildik. İl Sağlık Müdürlüğüne mail attım. Yerel bir gazeteye de bu konuyla ilgili bir haber çıktı. 6 ay sonra evime suç duyurusu ve 30 bin TL tazminat davası açılan kağıt geldi. Suç duyurusundan takipsizlik kararı çıktı.”
Tazminat davası şu anda Kocaeli Asliye Hukuk Mahkemesi’nde devam ederken geçtiğimiz günlerde yapılan ilk duruşmanın ardından dava eylül ayına ertelendi. Dr. Aksoy’un avukatı Ali Haydar Konca dava nedeninin annenin tutumu olduğunu söyledi. Mahkemeye verilen 6 bin lirası maddi, 24 bin lirası manevi toplam 30 bin liralık tazminat istenen dava dilekçesinde ise anne Deniz Karagöz’ün “Tokat atmışsa ne olmuş. Senin çocuğun sana tokat atmıyor mu?” sözleri sarfettiği, yediği tokat nedeniyle büyük bir ruhsal çöküntü yaşadığı belirtiliyor.