Gündem Çocuk tacizcisi 3 yıl sonra yakalandı

Çocuk tacizcisi 3 yıl sonra yakalandı

02.12.2011 - 16:40 | Son Güncellenme:

BALIKESİR’in Gömeç İlçesi’nde, kandırdığı küçük yaştaki kız çocuklarına cinsel istismarda bulunduğu için hakkında 16 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişi jandarma tarafından Kocaeli’nin Derince İlçesi’nde yakalandı.

Çocuk tacizcisi 3 yıl sonra yakalandı

2008 yılının Temmuz ayında, Gömeç’te ailesiyle tatil yapan 59 yaşındaki işçi emeklisi Ö.A. hakkında, komşuları, küçük yaşlardaki kız çocuklarını taciz ettiği iddiasıyla şikayette bulundu. Şikayet üzerine soruşturma başlatan Gömeç Cumhuriyet Savcılığı, Ö.A.’nın tutuklanmasını talep edip, cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen biri 11, diğeri 13 yaşındaki iki kız çocuğunun ifadelerine başvurdu. Ancak, Ö.A, tüm aramalara karşın yakalanamadı, açılan dava zanlının gıyabında devam etti. Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Ö.A hakkında 16 yıl hapis cezası verildi. Ö.A’nın kesinleşen hapis cezası sonrası Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri geniş bir araştırma başlattı.

Haberin Devamı

Jandarma ilk olarak, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yaptığı araştırmada, Ö.A.’nın sağlık işlemleri takip edilerek, son bir yılda gittiği sağlık kuruluşları ve eczaneler kontrol edildi. Ancak herhangi bir bilgiye ulaşılamadı. Bunun üzerine ekipler, banka hesaplarını incelemeye aldı. Ö.A.’nın banka hesap hareketlerini yola çıkarak Kocaeli’nin Derince ilçesindeki bir bankanın ATM’sinden geçen Eylül ayında emekli maaşını çektiğini öğrendi.

Bankada yapılan inceleme sonucunda Ö.A. Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında da aynı şubeden para çekildiği ve para çekme işleminin genellikle her ayın 24 ile 25’inde saat 23.00 ile 01.00 saatleri arasında yaptığını tespit etti. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ve Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptıkları koordineli çalışma sonunda, Ö.A. Kasım ayı emekli maaşını gece yarısı çekmek için geldiği bankanın ATM’si önünde 3 yıl 4 ay sonra yakalanıp, gözaltına alındı. Ö.A., İzmit 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nce kesinleşmiş 16 yıl hapis cezasının vicahiye çevrilip, Kocaeli C Tipi Cezaevi’ne gönderildi.