Gündem ‘ÇOCUKLARIM YATALAK, EŞİM İÇERİDE’

‘ÇOCUKLARIM YATALAK, EŞİM İÇERİDE’

11.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan binlerce kamu görevlisinden biri de Kocaeli Cumhuriyet Savcısı Seyfullah Çakmak oldu. Çakmak’ın darbe girişimi sonrasında tutuklanması ve meslekten çıkarılması zor bir hayat yaşayan Çakmak ailesinin hayatını altüst etti.

‘ÇOCUKLARIM  YATALAK, EŞİM İÇERİDE’

2’si engelli üç çocuk babası olan Seyfullah Çakmak’ın eşi Hacer Çakmak, eşinin suçsuz yere hapiste olduğu iddiasında.
‘İmkânsız hale geldi’
Evlendiklerinden beri hastanelerde olduklarını ve hastalıklar nedeniyle FETÖ’yle ilgilenecek vakitlerinin bulunmadığını savunan Hacer Çakmak, eşinin tutuklanmasının ardından karşı karşıya kaldıkları tabloyu şu sözlerle anlattı: “Eşim ile uzun süre çocuk sahibi olmaya çalıştık. 7’nci tüp bebek denememizde şimdi 10 yaşında olan kızım Tuğba dünyaya geldi. Doğuştan metabolik bir rahatsızlık olan ‘nonketotik hiperglisinemi’ ile dünyaya geldi. Kızıma yüzde 98 engelli raporu verdiler. Ardından doğan tek sağlıklı çocuğum Tuğçe dünyaya geldi. 2014’te de en küçük çocuğum Ömer Seyfettin dünyaya geldi ve o da ‘nonketotik hiperglisinemi’. Oğlumun da yüzde 94 engelli raporu var. Eşim dışarıdayken çocukların bakımını büyük ölçü de o yapardı. Kızım 10 yaşında ve onun temizliğini yapmak tek başına imkânsız hale geldi. 2 engelli çocuğumun olması beni çok yıprattı. Eşim görevdeyken çocukların bakımında bize yardım eden bir bakıcımız da vardı. Şimdi ben tek kaldım. Annem kalp, ablam epilepsi hastası. Benim ve çocuklarımın tek geçim kaynağı bakım parası olarak iki çocuğum için aldığım 1860 TL. Ama engelli maaşımızı bağlatamadık. Eşime uygulanan tutukluluk bize de ceza oldu.”

Hacer Çakmak, “Eşimle haftada bir telefonla ayda bir ise yüz yüze görüşebiliyoruz. Beni her gördüğünde gözyaşlarına boğuluyor” dedi.