Gündem Çocuklarımızı koruyamıyoruz

Çocuklarımızı koruyamıyoruz

14.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geleceğimizin teminatı çocuklarımız her an tehlike altında. Son zamanlarda artan çocuk ölümleri yürekleri yaralıyor. Son bir gün içinde 4 kentte 4 küçük çocuk daha yaşama veda ederek yakınlarını gözyaşlarına boğdu

Çocuklarımızı koruyamıyoruz

Havaların ısınmasıyla pencerelerin, balkonların açılması, havuz ve denize girilmesi, bahçe ve sokağa daha çok çıkılması ne kadar güzelse, çocuklar için de o kadar tehlikeyi beraberinde getiriyor. Nitekim hemen her gün, henüz tehlikelerin farkında olmayan çocukların inanılmaz acılarına tanık oluyoruz.

Ehliyetsiz sürücü
Sivas Yiğitler mahallesindeki evlerinin önünde oynayan 2 yaşındaki Yunus Emre Yıldırım, devrilen pencere korkuluğunun altında kalıp yaşamını yitirdi. Yaklaşık bir ay önce evlerinin pencerelerini değiştiren elektrik ustası baba Yusuf Yıldırım, çıkarılan eski demir korkuluğu kaldırımda duvara yasladı. Eşi Yeter Yıldırım ise dün sabah korkulukla kaldırımdaki direğe ip gerip yıkadığı yünleri astı. Ağırlığın etkisiyle 100 kiloluk pencere korkuluğu küçük Yunus Emre’nin üzerine devrildi. Ağır yaralanan çocuk hastanede kurtarılamadı.İnegöl’ün İsaören mahallesinde ehliyetsiz sürücü 23 yaşındaki Kadir Şen, babası Rıfat Şen’e ait otomobili evlerinin avlusundan geri manevra ile çıkarmak isterken, aracın arkasında oynayan 1.5 yaşındaki kuzeni Sudenur’u ezdi. Ağır yaralanan minik Sudenur hastanede kurtarılamadı.
İzmir Çeşme’de ise, işadamı Ahmet Söyler’in 1.5 yaşındaki kızı Tuana Söyler, büyüklerin bir anlık dalgınlığı sonucu yüzme havuzuna düşerek boğuldu. Son birkaç gün içinde meydana gelen diğer çocuk ölümleri de şöyle:
l Antalya’da Murat ve Anna Gişi çiftinin on bir aylık kızı Asya, salıncaktan düşerken boynuna ipin dolanması sonucu öldü.
l Antalya’nın Manavgat’a bağlı Sarılar Mahallesi’nde dört katlı apartmanın üst kat balkonunda oyun oynayan Ayhan ve Arzu Karaca’nın kızı 1 yaşındaki Esma balkondan düşerek hayatını kaybetti.
l Antalya’da Dere çiftinin on yedi aylık bebekleri, Kayseri’de Çolak çiftinin sekiz aylık kızı, Kayseri’de üç aylık Aydın bebek yataklarında ölü bulundu.
l Kocaeli’nin Körfez ilçesinde ise bir binanın 8. katından düşen 2.5 yaşındaki Tuğra Ekşi yaşamını yitirdi.