Gündem Çok yaşasın Cumhuriyet...

Çok yaşasın Cumhuriyet...

30.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet’in ilan edilişinin 98. yıl dönümü tüm yurtta coşkuyla kutlandı. 7’den 70’e tüm halk Cumhuriyet gururunu bir kez daha yaşarken, denizde, havada ve kara yapılan etkinliklerde birbirinden güzel görüntüler oluştu...

Çok yaşasın Cumhuriyet...

HABER MERKEZİ Cumhuriyet’in 98. yıl dönümü yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklara çıkan 7’den 70’e milyonlarca vatandaş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını andı. Kutlamalara evlerinin balkonlarından katılan vatandaşlar da kortej yürüyüşü yapanlara alkışlarıyla destek verdi. Gece ise fener alayları düzenlendi.

Haberin Devamı

Çok yaşasın Cumhuriyet...

ÇANAKKALE: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yıl dönümü dolayısıyla dün saat 10.30’da Kayserili Ahmetpaşa Caddesi’nde tören düzenlendi. Vatandaşlar, Çanakkale Boğazı’nda Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti’ne ait römorkörler ile yapılan gösteriyi ilgiyle izledi.

İZMİR: Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törene üzerlerinde kırmızı kıyafetleri ve ellerinde Türk bayraklarıyla katılan İzmirliler, coşkuya ortak oldu. Kutlamaya evlerinden katılan vatandaşlar ise balkon ve pencerelerini bayraklarla donatarak, marşlar eşliğinde yürüyenlere alkışlarıyla destek verdi.

n MANİSA: Manisa Valiliği önünde düzenlenen törende paramotor gösterisi büyük ilgi gördü. Dört yamaç paraşütçüsü paramotorlarından açtıkları Türk bayraklarıyla Manisalıları selamlayarak, törene renk kattı.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR: Kutlamalar kapsamında 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalanan Türk Hava Kuvvetlerine bağlı Türk Yıldızları, Atatürk Bulvarı üzerinde selamlama uçuşu yaptı.

SİVAS: Hava sıcaklığının 5 dereceye düştüğü kentte, tarihi 4 Eylül Sivas Kongresi’nin yapıldığı Atatürk Kongre Müzesi önünde tören düzenlendi. Soğuk havaya rağmen meydandaki törene halk yoğun katılım gösterirken, çocukları ile birlikte gelenler coşkuyla 29 Ekim’i kutladı.

TOKAT: Tokatlılar kentte sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran sağanak yağışa rağmen Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

Çok yaşasın Cumhuriyet...

DENİZLİ: 29 Ekim kutlamaları kapsamında düzenlenen törende öğrenciler, ellerinde bayraklarla yürürken, 11’inci Komando Tugay Komutanlığı’ndaki komandolar, renkli sis bombaları arasından geçiş yaptı. Denizli Kadın Platformu üyeleri de 27 Ekim’de Furkan Zıbıncı tarafından katledilen Şebnem Şirin’in fotoğraflarını taşıdı.

NEVŞEHİR: Kapadokya bölgesinde düzenlenen sıcak hava balonu turları Cumhuriyet sevinciyle yükseldi. Balonlarla peri bacalarının arasında süzülen turistler, Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusuna ortak oldu.

KÜTAHYA: Pusula Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Gençlik Spor Kulübü Derneği tarafından Domaniç Dağları’nda Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

BALIKESİR: Edremit ilçesinde düzenlenen törene, halk oyunları ekibi damga vurdu. Cumhuriyetin 98’inci yıl dönümünde zeybek oynayan 98 kadın, izleyenleri adeta büyüledi.

Çok yaşasın Cumhuriyet...

ÇORUM: Kadeş Meydanı’ndaki kutlamalarda, Hitit Üniversitesi Jimnastik Kulübü öğrencileri ve halk oyunları ekibi gösteriler yaptı. Eti Anadolu Lisesi, Çorum Doğa Kulübü ve Atlıhan Spor Kulübü ekibinin efe kıyafeti giyip atlarla gelerek yaptığı zeybek gösterisi ise büyük beğeni topladı.

MERSİN: Akdeniz ilçesindeki Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nde düzenlenen kutlamalar kapsamında öğrencilerden oluşan koro, okul bahçesinde bayram şarkıları seslendirdi.

ANTALYA: Akdeniz Üniversitesi Sualtı Topluluğu deniz üstünde 54 metrekarelik Türk bayrağı açtı. Kaş ilçesinde de Türk bayrakları ve Atatürk posteri ile süslenen 56 tekne, Yunanistan’ın Meis Adası açıklarındaki Türkiye’ye ait adacık etrafında tur attı.

ORDU: Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan Ordu Valisi Tuncay Sonel, daha sonra küçük bir kız çocuğu ile kentte hizmet vermeye başlayan elektrikli nostaljik tramvayı kullandı.

Haberin Devamı

Çok yaşasın Cumhuriyet...

KASTAMONU: İnebolu ilçesinde, TBMM’nin İstiklal Madalyası ile ödüllendirdiği İnebolulu kayıkçıların denk kayığıyla cephane taşıması canlandırıldı.

ZONGULDAK: Madenci Anıtı’nda düzenlenen tören sırasında en büyük ilgiyi maden işçileri gördü. Madenci kıyafetleri, baret ve Türk bayraklarıyla halkı selamlayan işçiler, büyük alkış aldı.

IĞDIR: Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Iğdır Şubesi ile Iğdır Fotoğraf Gezi Kültür ve Doğa Kulübünce (FGD) düzenlenen etkinlik kapsamında yedi dağcı, Cumhuriyetin 98’inci yılını, 3050 rakımlı Mezra Dağı zirvesinde Türk bayrağı açarak kutladı.