Gündem CONIFA ofsayta düştü

CONIFA ofsayta düştü

11.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kuzey Kıbrıs’ın CONIFA Dünya Kupası’ndaki olası rakiplerinden Batı Ermenistan, birlik tarafından ‘Türkiye topraklarında kalan Ermenistan’ın batı bölümü’ diye tanımlanıyor

CONIFA ofsayta düştü

Dünyadaki tüm ülkelerin futbol federasyonları, çatı örgüt olarak FIFA’ya bağlılar... Bir de bu birliğe dahil olmayan takımların oluşturduğu bir dünya konfederasyonu var. Onun adı da CONIFA, açılımıyla Bağımsız Futbol Birlikleri Konfederasyonu.
2013 yılında kurulan bu birlik, Birleşmiş Milletler tarafından devlet statüsü verilmemiş ülkeleri, özerk yapıları, de facto uluslar, azınlık halklar ve bazı bölgesel yapıları bünyesinde barındırıyor. Bu bölgelerin takımlarını uluslararası arenada bir araya getirerek organizasyonlar düzenliyor, tıpkı FIFA’nın yaptığı gibi birbirleriyle karşılaşacakları turnuvalar düzenliyor.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de ‘Kuzey Kıbrıs’ adıyla bu ligde boy gösteriyor ve milli takımıyla maçlara çıkıyor. CONIFA’ya üye 50’ye yakın takım arasında bir ekip özellikle dikkat çekiyor: Batı Ermenistan. Takımın teknik direktörlüğünü Ermenistan Milli Takımı’nın eski kaptanı Harutyun Vardanyan yapıyor. Batı Ermenistan, CONIFA’nın internet sitesinde “Günümüzde Türkiye toprakları içerisinde kalan Ermenistan’ın batı bölgesi” şeklinde tanımlanıyor ve Batı Ermenistan Futbol Federasyonu’nun yeri olarak Erzurum dolaylarının olduğu bölge gösteriliyor.
KKTC eşleşebilir
Birliğin en üst organizasyonu, FIFA Dünya Kupası’nın buradaki karşılığı olan CONIFA Dünya Kupası. Bu organizasyon iki yılda bir düzenleniyor ve bu yıl Mayıs-Haziran aylarında Londra’nın ev sahipliğinde yapılacak. Gruplar önceki gün gerçekleştirilen kura çekimiyle belli oldu.
Ev sahibi Abhazya’nın şampiyon olduğu önceki Dünya Kupası’nı 3. sırada tamamlayan KKTC, bu kez gruplarda son şampiyon Abhazya’nın yanı sıra Tibet ve Felvidek ile eşleşti. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımların tur atlayacağı turnuvada Kuzey Kıbrıs ile Batı Ermenistan’ın ilerki turlarda eşleşme ihtimali bulunuyor.

Haberin Devamı