Gündem Corana virüs nedir? Corona virüs belirtileri nelerdir? Çin'de ortaya çıkan Korona virüs nasıl bulaşır?

Corana virüs nedir? Corona virüs belirtileri nelerdir? Çin'de ortaya çıkan Korona virüs nasıl bulaşır?

22.01.2020 - 11:44 | Son Güncellenme:

Corana virüs dünyanın gündeminde! Aralık ayı içerisinde Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Zatürre'ye benzeyen belirtiler gösteren Corana virüs vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Çin'in ardından dört ülkede daha ortaya çıkan virüs son olarak ABD'de tespit edildi. Korona virüs hakkında Dünya Sağlık Örgütü hızla yayılmasından korkulan virüse ilişkin harekete geçti. Peki Corana virüs nedir, belirtileri neledir? Virüs insana nasıl bulaşıyor?

Corana virüs nedir Corona virüs belirtileri nelerdir Çinde ortaya çıkan Korona virüs nasıl bulaşır

Çin'de ortaya çıkan Coronavirüs tüm dünyanın gündeminde! Hayvandan insana geçtiği bilinen Coranavirüs bir hafta içerisinde yüzlerce kişiyi etkiledi. Çin başta olmak üzere ABD dahil 4 ülkeye sıçrayan Coranavirüs bugüne kadar altı kişinin ölümüne yol açtı. Zatürre benzeri bir hastalığıa yol açan yeni bir coranavirüsten kaynaklandığı açıklanan virüsle ilgili Dünya Sağlık Örgütü harekete geçti. Çin'de Aralık ayında ortaya çıkan Coranavirüsün tüm dünyaya yayılabileceği uyarısında bulunuldu. Peki Coranavirüs belirtileri nelerdir?

Haberin Devamı

CORONAVİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR?

Hastalardan alınan örneklerin laboratuvarlarda incelenmesi sonucu Çinli Yetkililer ve Dünya Sağlık Örgütü, enfeksiyonun Coronavirüs olduğu sonucuna vardı.

Coronavirüsler solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan bir grup virüs. Daha önceki Coranavirüslerin ortak belirtileri arasında ateş, öksürük, nefes darlığı semptomlarıyla ciddi akut solunum hastalığı ortaya çıkıyor.

Bazı hastalarda ishal, bulantı kusma şeklinde sindirim sistemi bulguları da tabloya eşlik ediyor.

Birçok hastada Zatürre, böbrek yetmezliği gibi ciddi komplikasyonlar gelişiyor. Edinburgh Üniversitesi'nden Profesör Mark Woolhouse " Bu virüs daha çok soğuk algınlığı benzeri bulgulara yol açıyor ve bu da endişe verici ancak SARS kadar ciddi değil diyor. Ancak Hong Kong'lu uzmanlar virüsün genetik yapısının SARS (Şiddetli akut solunum yolu sendromu ile yüzde 80 örtüştüğünü belitmişti.