Gündem CUMA NAMAZI KAÇTA, saat kaçta kılınacak? 15 Nisan Cuma Namazı Saati İstanbul, Ankara, İzmir

CUMA NAMAZI KAÇTA, saat kaçta kılınacak? 15 Nisan Cuma Namazı Saati İstanbul, Ankara, İzmir

15.04.2022 - 11:31 | Son Güncellenme:

Cuma namazı saat kaçta? Ramazan ayının ikinci Cuma gününü bugün idrak ediyor. Cuma namazı için camilere gidecek olan vatandaşlar bulundukları ildeki Cuma namazı saatini merak ediyor. Peki, İstanbul Cuma namazı saati kaç, namaz kaçta kılınacak? İşte Cuma namazının hükmü ve cuma namazı ile ilgili merak edilenler.

CUMA NAMAZI KAÇTA, saat kaçta kılınacak 15 Nisan Cuma Namazı Saati İstanbul, Ankara, İzmir

Cuma namazı öğle vakti cemaatle kılınıyor. Ramazan ayını idrak ettiğimiz bugünlerde Cuma namazını kılmak için camiye gidecek olan vatandaşlar için il il Cuma namazı vakitlerini derledik. Peki, Cuma namazının hükmü nedir, Cuma namazında hutbeye yetişemeyen kişinin namazı geçerli midir? İşte İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere cuma namazı saatleri.

Haberin Devamı

CUMA NAMAZI KAÇTA İSTANBUL?

İstanbul cuma vakti 13.09'da.

CUMA NAMAZI ANKARA

Ankara cuma vakti 12.54'de.

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA İZMİR?

İzmir'de cuma vakti 13.17'de.

İL İL CUMA NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

CUMA NAMAZININ HÜKMÜ NEDİR?

Cuma namazı farz-ı ayındır. Farz oluşu Kur’an-ı Kerim, Sünnet ve İcma ile sabittir. Yüce Allah, “Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında, alışverişi bırakıp hemen Allah’ı anmaya koşun. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.” (Cum’a, 62/9-10) buyurmaktadır. Hz. Peygamber (s.a.s.) de, “Cuma namazına gitmek, ergenlik çağına ulaşmış her müslüman erkeğe farzdır.” (Ebû Dâvûd, Tahâret, 130; Beyhakî, es-Sünenü’l-Kübrâ, III, 245-246) buyurmuştur. Cuma namazı, Hz. Peygamber (s.a.s.) döneminden günümüze kadar kılınagelmiş ve bunun farz olduğu konusunda herhangi bir farklı görüş ortaya çıkmamıştır.

Haberin Devamı

CUMA NAMAZINDA HUTBEYE YETİŞEMEYEN KİŞİNİN NAMAZI GEÇERLİ Mİ?

Cuma namazında hutbe, namazın sahih olmasının şartlarından biridir. Hutbe okunmadan kılınan bir cuma namazı sahih değildir. Bu nedenle hutbe okunurken en az bir erkeğin hazır bulunması gerekir. Ancak cuma kılabilmek için hutbeye yetişmek ve dinlemek şart değildir. Buna göre, mazeretine binaen okunan hutbeye yetişemeyen veya hutbeyi duymayan kişinin kıldığı cuma namazı sahih olur. Hutbeyi dinlemeye yetişemeyen kimse, cuma namazının ikinci rekâtına bile yetişse, imam selam verdikten sonra ayağa kalkıp bir rekât daha kılarak cuma namazını tamamlar (İbnü’l-Hümâm, Feth, II, 63).