Gündem Cumartesi günü kafeler açık mı 2021? Kafeler ile restoranlar hangi illerde ve saatlerde açık olacak?

Cumartesi günü kafeler açık mı 2021? Kafeler ile restoranlar hangi illerde ve saatlerde açık olacak?

06.03.2021 - 01:54 | Son Güncellenme:

Kafelerin çalışma durumu ile ilgili gelişmeler merak ediliyor. Kafeler; düşük, orta ve yüksek risk gruplarında yer alan illerde tekrar kapılarını müşterilere açtı. Yüzde 50 kapasite ile çalışacak olan kafelerin çalışma saatleri belli oldu. Peki cumartesi kafeler açık mı? Hangi illerde ve saatlerde kafeler açık olacak?

Cumartesi günü kafeler açık mı 2021 Kafeler ile restoranlar hangi illerde ve saatlerde açık olacak

Kafeler ve restoranlar çok yüksek iller haricinde yani düşük, orta ve yüksek riskli illerde açıldı. Kafeler belirlenen çalışma saatlerinde hizmet veriyor. İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı "İş Yerlerinin Çalışma Saatleri" adlı genelgede kafelerin ve restoranların çalışma saatleri yer aldı. Peki Cumartesi kafeler açık mı?

Haberin Devamı

KAFELER HANGİ İLLERDE VE SAATLERDE AÇIK?

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği "İş Yerlerinin Çalışma Saatleri" adlı genelgede kafelerin çalışma saatleri ile ilgili bulunuyor. Genelgeye göre; düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerde, lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri için 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile müşterilerine iş yerinde hizmet sunacak.

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER

Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır.

ORTA RİSKLİ İLLER

Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bursa, Denizli, Manisa, Isparta, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bayburt, Erzurum ve Kars.

Haberin Devamı

YÜKSEK RİSKLİ İLLER

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman.