Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta peş peşe kritik görüşmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta peş peşe kritik görüşmeler

19.09.2023 - 22:23 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta yoğun temasları devam ediyor. Erdoğan İtalya Başbakanı Georgia Meloni ve İsrail Başbakanı Netanyahu'yu kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Toplantısı dolayısıyla bulunduğu New York’ta İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’yi kabul etti. Kabulde, iki ülke ilişkileri başta olmak üzere Türkiye’nin AB üyelik süreci, bölgesel meseleler, Rusya-Ukrayna savaşının seyri, Karadeniz Tahıl Koridoru Girişimi’nin geleceği ve iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması amacıyla Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi ile İş Forumu toplantılarının en kısa sürede yapılması gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Görüşmeyle ilgili paylaşım yapan Erdoğan, "İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile Türkevi’nde gerçekleştirdiğimiz görüşmenin pek çok alanda güçlü iş birliklerine sahip olan Türkiye-İtalya ilişkileri için hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan New Yorkta peş peşe kritik görüşmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğandan New Yorkta peş peşe kritik görüşmeler

NETANYAHU İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta Türkevi’nde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu kabul etti.
Uluslararası ve bölgesel meselelerin ele alındığı kabulde, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler ile İsrail-Filistin ihtilafıyla ilgili son gelişmeler görüşüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan New Yorkta peş peşe kritik görüşmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabulde, Türkiye’nin İsrail ile enerji, teknoloji, inovasyon, yapay zeka ve siber güvenlik alanlarında ortak çalışmalar yapabileceğini ve barışın egemen olduğu bir dünya için hep birlikte çalışılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç eşlik etti.

ERDOĞAN'I TEBRİK ETTİ

IOC Thomas Bach, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı BM Genel Kurulundaki konuşması sonrası tebrik etti. IOC Başkanı Bach ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uluslararası spor çalışmalarına ve dünya sporuna verdiği destek için teşekkürlerini iletti.