Gündem Cumhurbaşkanı iadei ziyarette bulunacak

Cumhurbaşkanı iadei ziyarette bulunacak

03.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel’in tarihi buluşması sonrası açıklama yapılmadı ancak AK Parti kaynakları, görüşme için “çok olumlu geçmiş” değerlendirmesini aktarırken, Özel de yakın kurmaylarına, “Çok verimli geçti. Bundan sonrası için iyimserim” dedi. Erdoğan’ın, CHP liderine iadei ziyarette bulunacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı iadei ziyarette bulunacak

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU, MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara - Edinilen bilgiye göre görüşmenin başında Özel, oturma düzenine ilişkin bir sitemde bulundu. Yanlarında bulunan boş koltuğa işaret ederek Erdoğan’a, bu düzeni doğru bulmadığını ancak ele alınacak konuları daha çok önemsediğini söyledi. Erdoğan’ın “telafi edelim” diyerek, Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’a “CHP Genel Merkezi’ne iadei ziyarette bulunalım” talimatını verdiği bildirildi. Özel de bu ziyaretten memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Mülakat, emekliler, Gezi...

CHP lideri, ekonomi, emekli maaşları, asgari ücret, staj çıraklık mağdurları, yeni eğitim müfredatı, kamuda mülakat, atanamayan öğretmenler, Gezi tutukluları, hasta tutuklular, belediyelere kayyum atanması gibi konuları gündeme getirdi. Dış politika hamlelerinin ayrı bir başlık olarak ele alındığı görüşmede Özel’in “Dış politikada milli duruş sergileriz” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Özel’in, AK Parti’nin 2023 seçim beyannamesindeki vaadini de hatırlatarak kamu atamalarında mülakatların kaldırılması konusundaki isteğine ise Erdoğan’ın “Görevin gerektirdiği hallerde mülakat yapılacağını” söyleyerek yanıt verdiği kaydedildi.

Özel, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararlarının uygulanması talebini de yineledi. Can Atalay kararının da gündeme geldiği görüşmede Özel, “Karar yanlış oldu, Gezi Davası’ndan suçsuz insanlar cezaevinde yatıyor. Tayfun Kahraman gözaltına alındığında kızı Vera kreşe gidiyordu şimdi kocaman kız oldu. Çiğdem Mater, çekmediği belgeselden dolayı cezaevinde” diye konuştu. Özel, Gezi Davası ile ilgili hazırlanan dosyayı Erdoğan’a sundu. Özel, 28 Şubat davasından tutuklu Çetin Doğan gibi bazı mahkumların hastalıklarından dolayı affedilmesi konusunu da dile getirdi. Erdoğan ise “Bu konuyu Adalet Bakanımızla değerlendirelim” diye yanıt verdi. Görüşmede iki liderin milli ve dini bayramlarda tebrikleşmek üzere görüşmesi de kararlaştırıldı. Yeni anayasa konusunun da ele alındığı görüşmede Erdoğan’ın anayasanın günün değişen şartlarına göre güncellenmesi gerektiğini söylediği bildirildi. Özel, İstanbul’un çok büyük bir deprem riski ile karşı karşıya olduğunu hatırlatarak Erdoğan’a, “Deprem Bakanlığı kurulsun” teklifini sundu.

Haberin Devamı

Diyalog devam etmeli

Görüşmenin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Özgür Özel’in ziyaretinden memnuniyet duymuşlardır. Olumlu bir havada geçmiştir ziyaret. Sayın Cumhurbaşkanımız, diyaloğun devam etmesi gerektiğini belirtmişlerdir. Kendi takvimlerine uygun bir zamanda iadei ziyaret gerçekleştireceklerdir” dedi. Özel’in de CHP Genel Merkezi’nde kurmaylarına “Çok verimli geçti. Bütün konuları detaylıca ele aldık. Bundan sonrası için iyimserim” dediği bildirildi.

Haberin Devamı

Erdoğan’dan seçim tebriği

Erdoğan, görüşmede öncelikle yerel seçim sonuçları çerçevesinde Özel’i tebrik etti ve Özel’in genel başkan olmasından dolayı CHP’nin ciddi bir ivme yakaladığını söyledi. FETÖ’nün darbe girişimine kalkıştığı 15 Temmuz 2016 gecesinin de gündeme geldiği görüşmede Özel, “15 Temmuz’un hiçbir zaman tiyatro olduğunu düşünmedim” dedi. Bu sırada Elitaş da Özel için Erdoğan’a “Kendisi de bir 15 Temmuz gazisidir” ifadesini kullandı. Erdoğan, Özel’e darbe girişimindeki direniş duruşu ve tutumu için teşekkür etti.