Gündem Cumhurbaşkanı’ndan Berfin talimatı

Cumhurbaşkanı’ndan Berfin talimatı

18.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5 ay önce uğradığı asitli saldırı sonucu sağ gözünü kaybeden ve yüzünün bir bölümü yanan Berfin Özek’i (19) tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi’nde ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı’ndan Berfin talimatı

Özek’e geçmiş olsun dileğinde bulunan Koca, doktorlardan bilgi aldı. Daha sonra Berfin Özek’e, “Burada genel olarak yapılması gereken ne ise o anlamda elimizden geleni yapma gayreti içinde olacağımızdan emin ol. Cumhurbaşkanımız da yakından takip ediyor. Yapılması gerekenler neyse yapmamız konusunda kendilerinin bizzat talimatı var” diyen Koca, tedavisine devam edilecek hastane konusunda tercih hakkının Berfin’de olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı’ndan Berfin talimatı

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Berfin Özek’in uğradığı saldırı, tüm Türkiye gibi bizi de üzüntüye boğmuştur. Ocak ayında Hatay’da yaşanan bu elim hadisenin ardından tedavi süreci başlamış, olayın faili ise tutuklanmıştır” denildi. Berfin Özek’in durumunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Koca tarafından ilk günden beri takip edildiğinin belirtildiği açıklamada, tedavisinin her aşamasının devlet tarafından karşılandığı bildirilerek şöyle denildi: “Hastamız deneyimli öğretim üyelerinden oluşan bir heyet tarafından değerlendirilecektir” denildi.