Gündem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Birliğimizi ve beraberliğimizi koruyacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Birliğimizi ve beraberliğimizi koruyacağız

26.03.2024 - 18:26 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Muş’un Bulanık ilçesinde AK Parti seçim bürosunu ziyaret ederek halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Türkiye’nin yüzyılında Türkiye’yi çok daha güçlendirecek, çok daha ileriye götüreceğiz inşallah" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Birliğimizi ve beraberliğimizi koruyacağız

31 Mart Yerel seçimler öncesi Muş’un Bulanık ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindekiler, burada Bulanık Belediye Başkan Adayı Yakup Kaya ve partililer tarafından karşılandı.

Haberin Devamı

Partisinin seçim irtibat bürosunda vatandaşlarla bir araya gelen Cevdet Yılmaz, “Seçime az bir zaman kaldı. Pazar günü seçimler var. Oyunuzu siyasetin ötesinde, adayın ötesinde, kendinize verin Bulanık’a verin. Oyumuzu Bulanık’ın geleceğine verelim, Bulanık’ın hizmetlerine verelim. Oyumuzu Yakup kardeşimize verelim. Adayımız Yakup bey, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanlığından geldi. Kendisinin de bu yönü bence çok önemli. Ben buna ekonomik belediyecilik diyorum. Bir belediye hizmet yapacak, sosyal alanlar, yeşil alanlar, yol, su bu hizmetleri yapacak, yaşam kalitesini artıracak birinci görevi bu. Ama ikinci bir görevi daha var o da yerel kalkındırmayı gerçekleştirmek, daha fazla insanımıza aş, iş, istihdam sağlamak, üretime katkı sunmaktır. Bu tarafı da ihmal etmemek gerekir. 31 Mart’ta inşallah sizlerin helal oylarıyla Yakup Kaya seçilmesi halinde tüm projelerini birer birer hayata geçireceğinden hiçbir şüphemiz yok. Bizler tüm teşkilatlarımızla Yakup Bey’in ve projelerinin yanındayız ve arkasındayız” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Birliğimizi ve beraberliğimizi koruyacağız

"AK PARTİNİN SİYASETİ ESER VE HİZMET SİYASETİDİR"

"AK Partinin siyaseti eser ve hizmet siyasetidir" diyen Yılmaz, “Biz ne söylersek onun arkasında dururuz. Biz başka siyasetçiler ve partiler gibi davranmayız. Cumhurbaşkanımız hep bu prensip üzerinde hareket etti ve şimdi de devam ediyor. Seçimde ne söylersek arkasında duracağız ve projelerimizi hayata geçireceğiz. Laf üzerine laf koymayacağız, taş üstüne taş koyacağız" ifadelerine yer verdi.

"Bu yörelerimiz sloganlardan ideolojilerden artık yoruldu" diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz; “Bu kadar ideoloji, bu kadar slogan yeter. Yerel seçim ideoloji seçimi olmamalıdır. Siyaset seçimi olmamalıdır, hizmet seçimi olmalıdır. Ben inanıyorum. Bulanık halkı bu seçimde eser ve hizmet siyaseti diyecek, buna yürekten inanıyorum. Bunun yanında huzur ve güven ortamı. Huzurun, güvenin olmadığı yerde ne demokrasi olur, ne de kalkınma olur. Biz Ak Parti hükümeti olarak son 22 yıldır hem demokrasi olarak, hem de kalkınma olarak çok güzel hizmetler yaptık. Başörtüsü meselesinden tutun, insanların anadillerini rahat kullanmasına kadar her konuda önemli adımlar attık ve Türkiye’yi belli bir seviyeye getirdik. Son seçimlerle birlik 5 yıl daha bu ülkeyi kimin yöneteceği belli. Türkiye’nin yüzyılında Türkiye’yi çok daha güçlendirecek, çok daha ileriye götüreceğiz inşallah. Birlik beraberlik ve kardeşlik içinde olan Türkiye hem kendi halkına daha çok refah üretecek, hem de inşallah mazlum milletlere de mazlum toplumlara da daha çok sahip çıkacaktır. Sabahtan akşama kadar demokrasiden, haktan hukuktan söz eden bir takım güçler, unsurlar Gazze’de yaşanan zulme nasıl seyirci kaldığını hep birlikte görüyoruz. Bunların insafına, merhametine güvenemeyiz. Bunu iyi anlamamız lazım, iyi düşünmemiz lazım. Bizim ülke olarak birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Birliğimizi ve beraberliğimizi koruyacağız. Bunu bozmaya çalışanlarla, bir takım emperyalist güçlerle birlikte yürümemeliyiz. Bir taraftan da çoluk çocuğumuzu, gençlerimizi iyi yetiştireceğiz. İyi eğitim vereceğiz. Güçlü yetiştireceğiz. Teknolojide, ekonomide ilerleyeceğiz. Kurumlarımızı daha güçlü hale getireceğiz. Hem dünyada hem de ülkemizde çok daha etkili bir konuma ulaşacağız. Türkiye yüzyılında inşallah hep birlikte bunu başaracağız. Bu nedenle Bulanık’tan vereceğiniz destek çok önemli ve çok anlamlıdır. Bu yerel seçimlerde Bulanık’ın birlik siyasetine destek olacağına inanıyorum. Huzura, güvene sahip çıkacağına inanıyorum. Kardeşliğimize, birliğimize, beraberliğimize güç vereceğine inanıyorum ve inşallah Bulanık kendine sahip çıkacak, kendi geleceğine sahip çıkacak. Bu belediyenin kaynaklarını bambaşka hedefler için değil, halkın ihtiyaçları için kullanacak. Sizlerden değerli adayımız Yakup beye güçlü bir destek bekliyoruz. Biz merkezi hükümet olarak belediyemize destek olacağız, diğer taraftan merkezi olarak yapmamız gerekenleri de yapmaya devam edeceğiz“ şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Muş-Bulanık yolunun programa alındıklarını belirten Yılmaz; “Bugüne kadar Muş’a çok şeyler yaptık. Havalimanından, üniversitesinden, barajlardan, kırsal alan hizmetlerinden, alt yapılardan, üst yapılara kadar birçok şey yaptık. Bunlara devam edeceğiz. Muş-Bulanık yolunu programa aldık, ihale hazırlıkları yapılıyor. Vekilimizle birlikte bu konuyu takip edeceğiz. Tekstil kent konusunda da elimizden gelen tüm desteği Yakup başkana vereceğiz. Halkın tercihi başımızın üstüne, ama biz inanıyoruz Pazar günü Bulanık Halkı Yakup Başkanı seçecek. Cenabı Allah dirliğimizi, birliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Bizi parçalamaya çalışanlara rabbim fırsat vermesin diyorum, Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

'YATIRIMLAR MUKAYESE EDİLEMEZ'

Muş'ta, partisinin kent merkezindeki seçim koordinasyon merkezini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye olarak Gazze başta olmak üzere nerede bir mazlum varsa hepsinin yanında olduklarını söyledi. Muşluların kadirşinas bir halk olduğunu ve kendisine hizmet edenleri hiçbir zaman unutmadığını söyleyen Yılmaz, bölgenin ideolojilerden, sloganlardan, boş laflardan çekişmelerden çok zarar gördüğünü dile getirdi. Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız, yola çıkarken bazı şeyler söylemişti. Bugün de onlar bizim temel düsturumuz. 'Bölgesel milliyetçilik yapmayacağız' dedi ve gerçekten yapılmadı. Son 20 yılda Doğu'ya, Güneydoğu'ya yapılan hizmet, yatırım hiçbir dönemle mukayese edilemez. Gerçekten önemli hizmetler yapıldı. Duble yollardan, üniversitelere, havalimanlarından altyapıya, kentsel dönüşümden eğitim ve sağlık tesislerine kadar çok önemli projeler hayata geçirildi” diye konuştu.

'TÜRKİYE'Yİ VESAYETLERDEN KURTARDIK'

Ülke olarak sağlık alanında büyük bir devrimin yaşandığının altını çizen Yılmaz, şunları söyledi:

“Eskiden sağlık hizmeti almak için Türkiye'den yurt dışına insanlar giderdi. Hastanelerde insanlar rehine kalırdı. Şimdi onlara son verdiğimiz gibi dünyadan Türkiye'ye sağlık hizmeti almaya geliyorlar. Sağlık turizmi diyoruz. Türkiye sağlık sektöründen milyarlarca dolar kazanmaya başladı. Böyle bir noktaya geldik. ABD'den, Avrupa'dan, İngiltere'den Türkiye'ye sağlık hizmeti almaya geliyorlar. Çok şükür bugünleri gördük. Demokraside, hukuk alanında, hak hürriyetlerde birçok adım attık. Vesayet yapılarıyla mücadele ettik. Türkiye'yi vesayetlerden kurtardık. Milli iradeyi hakim hale getiren çok önemli reformlara imza attık. Başörtüsünden ana dile varıncaya kadar birçok alanda tabu olmuş konuları birer birer önümüzden kaldırdık. Biz şuna inanıyoruz. 85 milyon, 81 vilayet, biriz beraberiz, kardeşiz.”

YILMAZ, İFTAR PROGRAMINA KATILDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, öğretmenevinde, iş dünyası, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle iftar programında bir araya geldi. Geçen sene mayıs ayında kritik bir seçimi geride bıraktıklarını belirten Yılmaz, “Bu seçimlerde sadece Cumhur İttifakı’nın karşısındaki grupla rekabet etmedik, seçimlere dışardan yön vermeye çalışan şer odaklarıyla da mücadele ettik. Biliyorsunuz Türk siyasi tarihinde görülmemiş pazarlıklara imza attılar. Siyasi ikbal uğruna devletin kurumlarını pazarlık konusu yapacak kadar ihtiraslarının kurbanı olduklarını gördük. 14-28 Mayıs seçimlerinde desteğinizle bu planlara beraber geçtik vermedik. Ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve büyümesi yönünde atılan tüm adımlar, sizin kararlılığınızla atılıyor. Türkiye’nin otomobili Togg’da, ilk milli muharip uçağımız KAAN’da, tüm mega eserlerimizle sizin payınız var, duanız var. Bugün ekonomi programımızı; aile kurumunu koruma politikalarımızı, enerjide yeni atılımları hayata geçiriyorsak yine sizin sayenizdedir” dedi.

İSTİKAMET VERME ÇABASI

Muş’un, terörle ve yıkımla değil, tarihi, kültürü, doğası ve kardeşliğiyle anıldığını kaydeden Yılmaz, “Sizin kararlılığınızla, geleceğe sahip çıkmanızla Muş, terörle ve yıkımla değil, tarihi, kültürü, doğası ve kardeşliğiyle anılıyor. Hala görüyoruz terör örgütleri üzerinden ülkemize istikamet verme, toplumu huzursuz etme ve siyaseti yönlendirme çabaları veren odaklar var. Birçoğunun gerçekleşmeden önüne geçtiğimiz terör eylemleri, tahrikler ve provokasyonları tekrar tekrar ülkemizin gündemine sokmaya çalışıyorlar. Terör ve terörün her türlüsüyle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Muş’ta ve diğer tüm şehirlerimizde refah ve güven iklimini güçlendireceğiz” diye konuştu.

‘30 YILLIK TECRÜBEYE SAHİBİZ’

Hizmetlerin devamı için 31 Mart seçimlerini önemine işaret eden Yılmaz, şunları söyledi:

“Hizmetlerin katlanarak devamı için 31 Mart seçimleri çok önemli. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, daha da güçlü bir vizyon ve kararlılıkla Muş’a en iyi hizmetleri ulaştırmaya devam etmek için bir kez daha desteğinize, dualarınıza talibiz. Çevreden ulaşıma, altyapıdan sosyal hizmetlere kadar her alanda Muş’un marka değerini yükseltmek, şehrimizin çehresini değiştirmek istiyoruz. Değerli Kardeşlerim, Belediyelerde 30 yıllık bir tecrübeye sahibiz. Bu tecrübenin kaynağına ‘Gerçek Belediyecilik’ ‘eser ve hizmet belediyeciliği’ diyoruz. Başka hesaplar peşinde koşmadan sadece hizmet edecek, her anınızda hep yanınızda olacak ehil isimleri belediye başkan adayı olarak belirledik. Muş’ta hizmet için somut icraat için özveriyle çalışacak isimler bellidir. Muş Belediye başkan adayımız Feyat Asya, Bulanık Belediye başkan adayı Yakup Kaya, Hasköy Belediye başkan adayı Suphi Işık, Korkut Belediye başkan adayı Haşim Arık, Malazgirt Belediye başkan adayı Cengiz Altın, Varto Belediye başkan adayı Abdulbahri Han. Biz belediye başkan adaylarımızın tamamına güveniyoruz, inanıyoruz, kararlıyız ve kazanacağız. 31 Mart’ta sizlerden Cumhur İttifakı’na merkezde ve ilçelerde güçlü bir destek bekliyorum, Ferhat Asya başkanımıza güçlü bir destek bekliyorum. Adaylarımızı size emanet ediyorum.”