Gündem Dağlıca kartalları vatan nöbetinde

Dağlıca kartalları vatan nöbetinde

24.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde Mehmetçik, “kartal yuvası” olarak anılan üs bölgesinde vatan nöbetini  gece gündüz başarıyla sürdürüyor.

Dağlıca kartalları vatan nöbetinde

Mehmetçik, Dağlıca Taburu’nun 8 üs bölgesinden biri olan ve sarp kayalıklar üzerine kurulu 2 bin 522 rakımlı üs bölgesine ip merdivenlerle tırmanıyor, ihtiyaçlarını da teleferikle zirveye taşıyor. Hakkari ile Bolu Dağ ve Komando Tugay Komutanlıklarında görevli askerlerce düzenlenen operasyonla PKK’lı teröristlerden temizlendikten sonra kurulan üs bölgesinde, elektrik, su ve yol çalışması gerçekleştiriliyor.
PKK’lı teröristlerin önceden Irak’tan Yüksekova’ya geçiş için kullandığı önemli noktalardan biri olan ve “kartal yuvası” olarak anılan bölge, hakim noktalara kurulan üsler sayesinde güvenli hale getirildi. Yaklaşık 27 kilometrelik sınır sorumluluk hattı bulunan Dağlıca Taburu’nda, menfezlere yerleştirilen fotokapanlar, görülmesi zor noktalara konulan güneş enerjisi ile çalışan ve 24 saat görüntü aktaran kameralar, 360 derece tarama yapan ve termal görüşlü kameralar ile insansız hava araçlarından alınan görüntülerle terörle mücadelede son sistem teknolojiler kullanılıyor.
Dağlıca Taburu harekat subayı, silah arkadaşlarıyla 7 gün 24 saat yaz kış demeden her türlü koşulda görevlerinin başında olduklarını söyledi.