Gündem Daha bağımsız ve yenilikçi

Daha bağımsız ve yenilikçi

20.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

2010’dan bu yana burcunuzda ilerleyen Uranüs yine şaşırtıcı olmaya devam ediyor. Hayatınızda pek çok şey değişti. Daha özgür ve cesur oldunuz. Her durumda kendinizi daha bağımsız ve yenilikçi hissedebilirsiniz

Daha bağımsız ve yenilikçi

KOÇ 21 Mart - 20 Nisan

Haberin Devamı

Daha bağımsız ve yenilikçi
2016’nın ilk yarısında daha fazla çalışma, çaba ve meşguliyet gözüküyor ancak 9 Eylül’den sonra pek çok çabanızın meyvelerini toplamaya başlayacaksınız. Bu yıl size pek çok alanda ilerleme, yeni tecrübeler ve olgunlaşma getirmekte. Yılın ilk yarısındaki koşulları iyi değerlendirdiğiniz ölçüde şanslısınız. Yıl boyunca alacağınız sorumlulukların size önemli avantajlar ve istikrar getireceğini söyleyebiliriz.

Öncelikle şansı, ilerlemeyi ve fırsatları anlatan Jüpiter, 9 Eylül’e kadar çalışma hayatınızı ve mesleki gelişmeleri aydınlatmakta. Jüpiter size fazlasıyla iş getirmekte. İşsiz olanlar açısından bu yeni bir çalışma olanağına işaret ediyor olabilir. Çalışanlar açısından ise bu tarihe kadar olan dönemde iş ortamında değişiklikler ve fazla iş yükü anlamına gelmekte. 9 Eylül’e kadar olan koşullar belki çok eğlenceli olmayabilir, ancak mesleki alanda ilerleme ve altınızda çalışanlarla ilgili pek çok yenilik söz konusu. Aynı zamanda iş ortamında yabancılarla ilgili gelişmeler ya da eğitsel imkânlar da artabilir.

Haberin Devamı

Fırsatlar artacak

9 Eylül’den sonra ise daha hızlı ilerleme, yeni kapılar ve özellikle sizi sosyal alanda daha aktif kılacak fırsatlar artacak. Bu yeni dönemde çabalarınızın karşılığını büyük oranda toplamaya başlayacaksınız. Gerek kariyerinizde, gerekse yakın ilişkilerinizde ve evlilik hayatında önemli ilerlemeler var. Bu tarihten sonra, iş hayatında dikkat çeken işbirlikleri artacak. Aşk hayatınızda ve genel olarak ilişkilerinizde mutluluk söz konusu.

Yıl boyunca kariyer gezegeni Satürn burcunuzla uyumlu açıdan kalmaya devam ederken, iş hayatında istikrar ve tecrübeye dayalı yükselme sürmekte. Satürn her zaman uzun vadeli projeleri destekler ve sorumluluklar getirir. Bu yılınızda sorumluluk almaktan çekinmeyeceğiniz ve ister istemez iş hayatınızda önemli tecrübeler içinde olacağınız görülmekte. Eğer gündüz doğmuşsanız Satürn’ün bu destekleyici açısından son derece kazançlı çıkabilirsiniz. Uzaklarla ilgili konular daha kalıcı ve uzun vadeli işler yapmanız zor olmayacak. Satürn size bu süreçte otorite figürlerinden destek ve statü getirmekte. Kariyerinizdeki bu ilerlemenin şimdilik 2018’e kadar süreceğini görüyoruz.

Haberin Devamı

Büyük bir yenilenme

2010’dan bu yana burcunuzda ilerleyen Uranüs yine şaşırtıcı olmaya devam ediyor. 2010’dan bu yana hayatınızda pek çok şey değişti. Daha özgür ve cesur oldunuz. Hayata bakış açınızda büyük bir yenilenme ve tek başına hareket etmenizi kolaylaştıran fırsatlar, yeni riskler gündeme geldi. Bu süreç 2018’e kadar devam edecek. Uranüs size orijinalite, sürprizler ve açılımlar getirmeye devam ediyor. Özellikle 6-14 Nisan doğumluysanız Uranüs’ün getirdiği heyecanı ve yenilikleri güçlü bir şekilde hissedebilirsiniz. Bu süreçte babanızla ya da güçlü kişilerle ya da evli bir kadınsanız, eşinizle ilişkilerinizde daha sürprizli, anilik içeren olaylar, meydana gelebilir. Her durumda kendinizi daha bağımsız ve yenilikçi hissedebilirsiniz.

Diğer yandan Plüton da Oğlak burcundaki transitine devam ederken, pek çok Koç’u mesleki alanda, kariyer ve sorumluluk alanında dönüştürmeye devam ediyor. Plüton’dan gelen baskı özellikle kurumsal alanda mücadele, hayatta kalma arzusu ve güçlü kişi ya da rakiplerle savaş anlamına gelebilir. Nitekim 2008’den bu yana mesleki konularda pek çok dönüşüm yaşandı. Eğer 3-7 Nisan günleri arasında doğmuşsanız, bu yıl Plüton’un güçlü yönlendirici, yenileyici etkisi altındasınız. Bu transit sizi çok güçlü kılabileceği gibi güçlü baskılar yaratarak zorlanmanıza da neden olabilir. Güç ilişkileri içinde yıpranmamak için doğru iş ve dürüstlük ilkelerine özen göstermeli, kapalı ya da gizli koşullardan uzak durmalısınız.

Haberin Devamı

Merkür geri giderken neler getirecek?

İletişim ve marifetin gezegeni Merkür bu yıl özellikle toprak elementinde geri hareket edecek. Toprak elementi maddi konular, pratik olmak gereği, eldeki işlere şekil verme ve somutlaştırma ile yakından ilgili olduğu için Merkür’ün gerileyeceği dönemlerde iş konularına, parasal gelişmelere daha dikkatli yaklaşmak gerekebilir. Merkür geri giderken düşüncelerimizi gözden geçirmek daha kolaydır. Bu dönemlerde bizi daha önceden meşgul etmiş şeylerin çözümlerini de keşfedebiliriz.

Bu yıl Merkür’ün önce Saka burcunda, ardından Oğlak burcunda gerileyeceği 5-26 Ocak, Boğa burcunda gerileyeceği 28 Nisan-22 Mayıs ve Başak burcunda gerileyeceği 30 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında yukarıda sözü edilen konulara daha fazla dikkat edelim. 5-26 Ocak döneminde, iş ve kurumsal konular, 28 Nisan-22 Mayıs döneminde, parasal işler, yatırımlar, kazançlar ve harcamalar, 30 Ağustos-22 Eylül döneminde, iş hayatına ait değişiklikler, düzen, sağlık ve detaylarla ilgili uğraşlar daha sık gündeme gelebilir.

Yükselen burcunuza göre 2016

Yükselen Koç:Bu yıl iş hayatınıza fazlasıyla zaman ayırmak durumundasınız. Ancak sonbahar ayları daha verimli sonuçlar aldığınız bir dönem olacak. İş hayatında bahar aylarında bazı aksamalar ve yabancılarla ya da medyayla ilgili konularda gecikmeler, pürüzler yaşanabilir.

Yükselen Boğa:2016’da hayata bakışınız ve inançlarınız yönünde önemli testler var. Bu yıl finansal konularda, kredilerle ilgili işlerde yükleriniz artmakta. Tam olarak kontrol edemediğiniz koşullar, özellikle yabancılarla ilgili sıkıntılar gündeme gelebilir. Aşk hayatında ise mutlu olabileceğiniz pek çok tecrübe söz konusu.

Yükselen İkizler:İş hayatında ilerleme var. Bu yıl size kariyer alanında ilerleme ve yeni sorumluluklar getirmekte. Uzun bir süredir hazırlandığınız konularda daha fazla tanınma ve muhatap alınma şansınız var. Aynı zamanda ilişkilerinize ve evlilik hayatına da ciddi bakmak durumundasınız. Bu yıl evlilik ve iş arasındaki dengeyi iyi kurmaya bakmalısınız. Yılın ilk yarısında evlilikte ve ortaklı konularda problemler yaşabilir. Bazı düşmanlıklar da olası. Dikkatli olmalısınız.

Yükselen Yengeç:Çok çalışma ve efor getiren bir yıldasınız. Bu yıl zihinsel uğraşlar, iş ortamında sürekli meşgul eden durumlarla oldukça yoğun geçecek. Planlamaya önem vermelisiniz. İş ortamında düzeltilmesi, üzerine gidilmesi gereken çok şey var. Özellikle yılın ilk yarısında, Mars’ın geri gideceği 17 Nisan-30 Haziran arasında sabırlı ve sakin olmaya bakmalısınız.

Yükselen Aslan:Yılın ilk yarısında spekülatif işlere dikkat edin. Bu yıl sorumluluk almakta çekinmeyeceksiniz. Sevdiğiniz bir konuya çok iyi konsantre olabilirsiniz. Ancak iş ve keyifler arasında uygun bir denge kurmaya bakmalısınız. Aynı zamanda çocuklarla ilgili konular daha fazla sorumluluk gerektirebilir. Yılın ilk yarısında aşkta daha özenli olmak gerekebilir.

Yükselen Başak:Çalışkan bir yıldasınız. Bu yıl 9 Eylül’e kadar yükselen burcunuzda ilerleyen Jüpiter size yenilenme ve yeteneklerinizi daha iyi değerlendirme fırsatı getirmekte. Kişisel alanda pek çok değişiklik yapabilirsiniz. Kendinize güveniniz artıyor. Ev ve yerleşime yönelik konular, ailevi işler daha fazla sorumluluk getirmekte. Bu süreçte iş hayatında sonlanmalar ve gelecek yönünde planlar söz konusu. Özellikle 17 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında daha dikkatli olmalı, eve yönelik güvenlik konularına özen göstermelisiniz.

Yükselen Terazi: Yaratıcılığınızı daha iyi ifade edebilirsiniz. Bu yıl kendinizi geliştirmek yönünde yapıcı imkânlar var. Özellikle eğitim alanında ve yakın çevrenizle ilişkilerinizde kendiniz daha gerçekçi ifade etmek için çaba sarf edebilirsiniz. Zihinsel uğraşlar, yabancılarla ilişkiler de öğretici olabilir. Ancak yılın ilk yarısında ziyaretler ve yolculuklar daha uğraştırıcı olabilir. 9 Eylül’den itibaren Jüpiter’in burcunuza ilerlemesiyle birlikte daha şanslı ve akıcı bir döneme giriyorsunuz. Hedeflerinize erişmek daha keyifli ve kolay olacak.

Yükselen Akrep: Elinizdekileri daha iyi değerlendirmelisiniz. Son yıllarda aldığınız yeni sorumluluklardan sonra bu dönemde iş hayatınızı ve parasal durumunuzu daha sağlam ve gerçekçi hale getirebilirsiniz. Bu dönemde gruplar, arkadaşlar ve size destek verebilecek kişilerden önemli fırsatlar geliyor. Ancak yılın ilk yarısında, özellikle 17 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında iş hayatında ve harcamalarınızla ilgili konularda daha dengeli ve kontrollü olmaya bakın.

Yükselen Yay: İş hayatına odaklanıyorsunuz. Sorumluluk ve sınırlamalar gezegeni Satürn’ün yükselen burcunuzda ilerlemesi daha fazla ciddiyet ve gerçekçilik getirmekte. Bu dönemde ilişkilerinize daha ciddi sınırlar çizebilir ve hayata bakışınızda olgunlaşabilirsiniz. Bedensel konulara, sağlığınıza daha çok özen göstereceksiniz. Ancak yılın ilk yarısında, özellikle Mars’ın gerileyeceği 17 Nisan-30 Haziran döneminde daha temkinli olmalısınız. Eylülden itibaren koşullar daha dengeli hale gelebilir.

Yükselen Oğlak: Yılın ilk yarısında gizli düşmanlıklara dikkat. Bu dönemde, kariyerinizi ve iş hayatınızı etkileyen gelişmeler üzerinde çok söz sahibi olamayabilirsiniz. Geçen yıldan bu yana kontrol dışı durumlar ve dengesizlikler var. Özellikle yılın ilk yarısında gizli düşmanlıklara ya da düşünmeden girebileceğiniz riskli durumlara dikkat ediniz. Bu yıl şans size daha çok medyayla ilgili konulardan, yeni şeyler öğrenmekten ve yabancılardan gelebilir. Enerjinizi dağıtmamalısınız. Eylülle birlikte, özellikle iş hayatında ve evliliğe ilişkin konular içinde olumlu ilerleme ve daha fazla tanıma var.

Yükselen Saka:Sosyal alanda daha aktif ve sorumlusunuz. Son yılların getirdiği ağır yüklerden sonra bu dönemde hayata daha iyimser bakabilirsiniz. Gruplar, sosyal çalışmalar gelecek hedefleriniz içinde önemli bir yer tutmakta. Ancak yılın ilk yarısında gelecek plan ve beklentilerinizi yenilemeniz gereken bazı pürüzler de olabilir. Özellikle 17 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında önemli risklere dikkat etmelisiniz. Bu yıl miras, borç alacak gibi uğraşlar sizi zihinsel yönden meşgul edebilir.

Yükselen Balık: Kariyer hayatında önemli testler var. Bu yıl iş hayatında önemli sorumluluklar ve dikkat çeken yükler var. Mesleki alanda daha gerçekçi olmanız gerekiyor. Aynı zamanda başkalarından gelen imkânlar ve önemli işbirlikleri de mümkün. Ancak yılın ilk döneminde, özellikle de 17 Nisan-30 Haziran döneminde iş hayatında sıkı bir mücadele var. Risklerden kaçınmalısınız. İlişkilerinizde 12 Mart-5 Nisan, 17 Haziran-12 Temmuz ve 23 Eylül-18 Ekim tarihleri arasında mutluluk getiren deneyimlere açıksınız.

Daha bağımsız ve yenilikçi


İş, para ve kariyer

Özellikle yükselen burcu Koç olanlar için yılın ilk yarısında yapılacak çok fazla iş söz konusu. İşlerin fazla olması aşırı mesai ve çalışmaya neden olabilir. Ancak her durumda sorumluluklardan da kaçmayacağınız görülmekte. 9 Eylül’e kadar dönemde daha sabırlı ve çalışkan davranmak gerekiyor. Yılın son ayları ise iş hayatınıza önemli adımlar ve sonuçlar getirmekte. Ektiklerinizi biçtiğiniz bir dönemde olacaksınız. Ayrıca bu yıl aşağıdaki dönemlere özellikle dikkat etmekte fayda var.

3 Ocak-6 Martarasında finansal alanda, miras, borç alacak işlerinde artan bir yoğunluk ve daha kararlı olma ihtiyacı vurgulanmakta. Bu dönemde ortağınızın ya da eşinizin parasal konuları ile daha fazla uğraşmak durumunda olabilirsiniz.

6 Mart-27 Mayısdöneminde uzaklarla ilgili işler, akademik konular, medyaya ya da yabancılara ait alanlarda oldukça meşgul olacağınız bir dönemdesiniz. Yeni projeler ve adımlar var, ancak 6 Mart’a özellikle dikkat edin. Bu tarihte ortaya çıkan yeni projeler, açılımlar Mars’ın geri gideceği 17 Nisan’dan sonra daha çapraşık ve zor hale gelebilir.

27 Mayıs-2 Ağustosarasında önemli değerlendirmeler ve eksikleri tamamlama gereği var. Bu tarihlerde finansal konulara yeni çözümler getirmeniz gerekiyor. Ortaklı işler, kriz çıkaran koşullar Mars’ın düzgün harekete döneceği 30 Haziran’dan sonra düzelmeye başlayabilir.

2 Ağustos-27 Eylül arasında daha önce tamamlanmamış işler toparlanabilir.

27 Eylül-9 Kasımarasında mesleki açıdan en hızlı ve mücadele edilmesi gereken bir süreç söz konusu. Bu dönemde çok şey başarabilirsiniz ancak iyi hazırlanmış olmalısınız. İş hayatında artan bir rekabet yanında üstlerinizle ilişkilerinizde daha sakin kalmaya bakın.

9 Kasım-19 Aralıkarasında enerjinizi yeni beklentiler ve özellikle sosyal işler yönünde kullanabilirsiniz. Bu dönemde tazelenen ümitler var. Grup çalışmalarında daha aktif olabilirsiniz.

19 Aralıksonrasında hata yapmamak ve gereksiz risklere girmemek gerek. Bu dönemde bazı elde olmayan koşullar enerjinizi çalabilir ve sizi daha kararsız hale getirebilir.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Aşk hayatınız ve evlilikle ilgili gelişmeler özellikle 9 Eylül’den sonra çok daha büyük şeyler vaat ediyor. Yılın ilk yarısında işle ilgili meşguliyetler yüzünden sevgi ilişkilerine zaman ayırmakta zorlanabilirsiniz. Kuşkusuz belirli tarihler aşk hayatınıza daha keyifli koşullar getirmekte ancak daha önemli kararlar 9 Eylül’den sonra gündeme gelebilir.
Bu yıl içinde 23 Ocak’a kadar arkadaşlıklar, dikkat çekebilir ancak 23 Ocak-17 Şubat arasında ilişkilerinizin daha çok önem kazanacağı görülmekte. Benzer şekilde, 5-30 Nisan arasında aşkta ve arkadaşlıklarda daha kolay mutlu olabilirsiniz. Bu dönemde çekiciliğiniz daha yüksek. Benzer şekilde 12 Temmuz-5 Ağustos aşkta şans ve daha keyifli zamanlar getirmekte. Hayatın güzel yönlerine daha açık olacaksınız. 30 Ağustos-23 Eylül aşk hayatınız açısından önemli bir dönem. Bu dönemi iyi değerlendirebilirsiniz. 18 Ekim-12 Kasım arasında aşkta şanslı olabilirsiniz.
Ancak 12 Mart-5 Nisan, 5-30 Ağustos, 23 Eylül-18 Ekim tarihleri arasında aşkta ve ilişkilerinizde zorlanma ve huzursuzluk olabilir. Bu dönem evlilik ve kutlamalar açısından pek rahat tarihler olmayabilirler.

Sağlık
Bu yıl 9 Eylül’e kadar sağlığınızla daha sık ilgilenebilirsiniz. Jüpiter transiti sağlığınızı iyileştirici konularla da ilgilenebileceğinizi anlatmakta. Eğer 3-7 Nisan tarihlerinde doğmuşsanız, ağır yükler ve psikolojik nedenler sağlığınızı zorluyor olabilir. 3 Ocak-6 Mart, 27 Mayıs-2 Ağustos ve 19 Aralık’tan sonraki tarihlerde bedensel alanda, artan stres ve yükler yüzünden daha dikkatli olmalısınız.

Yıllık horoskobunuzu okurken mutlaka yükselen burcunuzu da okuyunuz.

YARIN: BOĞA BURCU