Gündem Daireye 2 ay önce taşınmış

Daireye 2 ay önce taşınmış

02.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara’da önceki akşam etkili olan sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, otomobiller suya gömüldü.

Daireye 2 ay önce taşınmış

HABER MERKEZİ - Sağanak yağıştan en çok etkilenen ilçelerden Keçiören’de evini su basan Busenur Doğanay (21), hayatını kaybetti. Doğanay ailesinin oturdukları daireye 2 ay önce taşındıkları öğrenildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün önceki gün için sarı uyarı yaptığı iller arasında yer alan Ankara’da önceki akşam saatlerinde sağanak yağış etkili oldu. 20 dakikada metrekareye 20 kilogram yağış düşen başkentte özellikle Keçiören, Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerinde cadde ve sokaklar göle döndü. Bazı araçlar suda sürüklendi. Bazı bölgelerde araçlar yolda kalarak suya gömüldü. Birçok noktada binaların giriş katlarında bulunan ev ve iş yerlerini su bastı.

Haberin Devamı

Yardım çığlıkları

Keçiören ilçesi İncirli Mahallesi’ndeki 4 katlı Umut Apartmanı’nı da sağanak ile birlikte su bastı. Zemin kat ile kot-1’de bulunan daireler suyla doldu. Kot-1’deki evde yaşayan Busenur Doğanay’ın evin suyla dolması üzerine mahsur kaldığı ihbarı yapıldı. AFAD, iftaiye ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Çalışmalar sonucunda Doğanay’ın cansız bedenine ulaşıldı. Bu sırada Doğanay’ın komşuları gözyaşlarına boğuldu. Doğanay’ın komşusu Filiz Ceylan, yaşananları anlattı. Olay anında Doğanay’ın yardım çığlıklarını duyduğunu belirten Ceylan, “Su basınç yapınca kapı açılmadı. Yardım edin diye bağırıyordu. ‘Panik yapma’ demeye başladım. O an birden su seviyesi yükseldi. Biz de merdivenlerden nasıl çıktık anlamadık. Saçını yaptırmışlar, hepsi abiyeyle gelmişler. Askısı kopmuş, onu dikmek için eve gelmiş. Belki gelmese yaşanmayacak” dedi.

Haberin Devamı

Busenur Doğanay’ın cenazesi, dün Ahmet Efendi Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda
toprağa verildi.