Gündem Danıştay’dan İpek’e arazi tahsisine iptal

Danıştay’dan İpek’e arazi tahsisine iptal

07.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Danıştay 10. Dairesi, iş adamı Akın İpek’e ait Koza Vakfı’nın Ankara Oran’daki İpek Üniversitesi’ne tahsis edilen 39 bin 612 metrekarelik Hazine arazisinin, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmesine ilişkin işlemde hukuka aykırılık bulunmadığına karar verdi.

Danıştay’dan İpek’e arazi tahsisine iptal

Maliye Bakanlığı, İpek Üniversitesi için ağaçlandırma ve rekreasyon alanı olarak kullanılmak üzere “fiili kullanım olmaksızın” Oran’daki 39 bin 612 metrekarelik taşınmazı 2013’te üniversiteye tahsis etti.

Haberin Devamı

Üniversitenin, sözleşmedeki, “bir yıllık ön izin süresinin” uzatılması talebinde bulunması üzerine, Milli Emlak Genel Müdürlüğü, ön izin süresi bitmeden, 2014’te taşınmazın üniversite tarafından fiili kullanılıp kullanılmadığını araştırdı.


Hazırlanan teknik raporda, yeşil alan ve rekreasyon alanı olarak kullanılması gereken taşınmazın bazı alanlarında şantiye, betonarme imalatı ve yol yapıldığı tespit edildi.


Bunun üzerine, bir yıllık ön izin süresinin uzatılması talebi kabul edilmeyerek, üniversite lehine yapılan irtifak ve tahsis kaldırıldı, söz konusu taşınmaz Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne tahsis edildi.