Gündem Darbe girişimini canlı izlemişler!

Darbe girişimini canlı izlemişler!

12.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe gecesi Genelkurmay Karargâhı’ndaki Müşterek Harekât Merkezi’ndekilerin TRT’de zorla okutulan darbe bildirisini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CNNTürk canlı yayınında halkı sokaklara çağırdığı açıklamayı televizyondan canlı izlediği ortaya çıktı

Darbe girişimini  canlı izlemişler

Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’nda yaşananlara ilişkin çatı davası dosyasına giren bilirkişi raporuna göre, karargâh içindeki Müşterek Harekât Merkezi’nde (MHM) görev yapan general ve albay rütbeli sanıkların 15 Temmuz gecesi İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin jandarma tarafından trafiğe kapatıldığını, TRT’de Tijen Karakaş’ın zorla okuduğu darbe bildirisini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CNNTürk canlı yayınında halkı sokaklara çağırdığı açıklamayı televizyondan canlı canlı izlediği ortaya çıktı.
Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’nda yaşananlara ilişkin devam eden çatı davası dosyasına giren bilirkişi raporunda, karargâh içindeki Müşterek Harekât Merkezi’ni (MHM) gören kamera görüntülerinde çok çarpıcı fotoğraflar yer aldı. Rapora göre 15 Temmuz 18:11:35 ve sonrasında Albay Osman Kardal, Albay Ersin Kaya, Tuğgeneral İlhan Kırtıl ve Albay Mehmet Özeren MHM’deydi. Albay Osman Kardal, saat 21:39:24’te elinde kahverengi bir evrak çantası ile HHM’ye geldi. Kardal’ın çalışanlara el işareti yapması üzerine tüm çalışanlar yönlerini Kardak’a çevirdi. Kardak, çalışanlara hitaben bir konuşma yaptı.
Albay Kardal konuştu
21:40:22’de Yarbay Recep Yıldız MHM’ye geldi. Kardal, çalışanlara hitaben konuşmaya devam ettiği sırada Binbaşı Erhan Metin de MHM’ye geldi. 21:43:15’te Tuğgeneral Alpaslan Çetin MHM’ye geldi. Kardal ile konuştuktan sonra salon içinde gezindi. Zaman zaman oturdu. 22:09:55’te Kardal, Binbaşı Metin’i bir evrakı göstererek konuştu. Bu sırada diğer subaylarla birlikte Binbaşı Fatih Koç ve Yüzbaşı Sedat Taşkın da MHM’deydi. 22:17:41’de Kardal telefonla konuştuğu sırada el işareti ile birşeyler anlattığı Yarbay Recep Yıldız dışarı çıktı. Daha sonra tekrar içeri giren Yıldız, Kardal’a el hareketleriyle bir şeyler anlatmaya çalıştı.
22:39:57’de MHM’de bulunan Kardal sık sık dahili telefonla konuştu. Darbe girişimiyle ilgili iddianamelere göre saatler 22:28’i gösterdiğinde televizyonlarda İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin Anadolu’dan Avrupa’ya geçişinin jandarma tarafından trafiğe kapatıldığı şeklinde son dakika haberleri yapılmaya başlandı. Rapordaki görüntülere göre TV kanalları bu son dakikayı verirken Yüzbaşı Sedat Kıran, Binbaşı Fatih Koç, Yarbay Recep Yıldız, Binbaşı Erhan Metin, Tuğgeneral Alpaslan Çetin ve Albay Osman Kardal da MHM’deki masanın etrafındaydı.

TRT’deki darbe bildirisi

16 Temmuz’a girildiğinde ise saat 00.13’te Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı’ndan çıkan askerler TRT’deydi ve spiker Tijen Karakaş’a zorla darbe bildirisini okutturmuşlardı. Bilirkişi raporundaki görüntülere göre Karakaş’ın bildiriyi okuduğu anlarda da MHM’deki televizyon açıktı ve masanın etrafında Albay Osman Kardal oturuyordu. Rapora göre saat 00:21:54’te Kardal, Metin, Çetin ve Taşkın masada bulunan bir evrakı birlikte incelediler.

47 kişi gözaltına alındı

İzmir’de düzenlenen eş zamanlı operasyonda FETÖ’yle ilişkili olduğu iddiasıyla 47 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ele geçirilen çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemeye el konuldu.
Balıkesir’de, FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında, 2 astsubay kıdemli başçavuş ile 1 astsubay üstçavuş gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı’nı izlediler

Darbe girişimini  canlı izlemişler


16 Temmuz’a girildiğinde ise saat 00.13’te Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı’ndan çıkan askerler TRT’deydi ve spiker Tijen Karakaş’a zorla darbe bildirisini okutturmuşlardı.
Bilirkişi raporundaki görüntülere göre Karakaş’ın bildiriyi okuduğu anlarda da MHM’deki televizyon açıktı ve masanın etrafında Albay Osman Kardal oturuyordu. Rapora göre saat 00:21:54’te Kardal, Metin, Çetin ve Taşkın masada bulunan bir evrakı birlikte incelediler.