Gündem Darbeci askerleri hidrolik yağı bitirdi

Darbeci askerleri hidrolik yağı bitirdi

24.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son Yüksek Askeri Şura’da Kuzey Deniz Saha Komutanı olarak atanan Tümamiral Ahmet İskender Yıldırım’ın 15 Temmuz gecesi darbecilerin elinden nasıl kurtarıldığının detayları da ortaya çıktı.

Darbeci askerleri hidrolik yağı bitirdi

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre Yıldırım, kaçırıldığı zırhlı aracın içinden polislere “Biz amiraliz, bunlar bizi tutukladı, acilen donanmaya dönmemiz gerekiyor” diye bağırdı. Bunun üzerine polisler harekete geçti. Durdurulan askeri araçtakilerin araçlardan inmeleri istendi. Ancak kapılar içerden açılmadığı için polisler bir şey yapamadı. Bu sırada bir polis memuru araçların kapılarının hidrolik sistemi ile çalıştığını kendisinin bu konuda bilgili olduğunu söyledi.

Hidroliği boşalttı

Zırhlı aracın altına giren polis memuru aracın hidroliğini boşalttı ve kapılar açıldı. Araçtaki 11 kişi çeşitli rütbelerden darbeci askerler gözaltına alındı.

Silah ve mühimmatlarına el konuldu. İki amiral de süratle Donanma’ya dönerek oradaki hâkimiyeti sağladı ve darbecilerin temizlenmesi harekâtını yönetti.