Gündem Dargeçit’te ve Sur’da hayat normale dönüyor

Dargeçit’te ve Sur’da hayat normale dönüyor

14.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mardin’in Dargeçit ilçesinde PKK’nın gençlik yapılanması olan YDG-H’lilerin açtığı hendek ve kurduğu barikatların kaldırılması için gerçekleştirilen operasyon kapsamında geçtiğimiz cumartesi sabah saatlerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı önceki gece saat 24.00 sıralarında kaldırıldı.

Dargeçit’te ve Sur’da hayat normale dönüyor

Yasak nedeniyle ilçeye sokulmayan HDP’li vekiller, yasak kalktıktan sonra ilçeye girerken, ilçede yaşamın bugün yeniden normale dönmeye başladığı belirtildi. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, ilçede 3 gündür süren yasak ve çatışmalar sırasında bir gencin vurularak öldürüldüğünü ve kimliğinin henüz belirlenemediğini söyledi.

Haberin Devamı

Sur’da yasak bitti

Üç mahallede sokağa çıkma yasağının uygulandığı Diyarbakır’ın Sur ilçesinde de dün sokağa çıkma yasağı sona erdi. Güvenlik güçleri teröristlerce kurulan barikatları kaldırıp kazılan hendekleri kapattı, patlayıcı tuzakları imha etti. 4 gündür devam eden hava destekli operasyona 2 bin 816 personel katıldı. Onlarca teröristin yakalandığı operasyonda çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi.