Gündem Darzana projesi sınırları aştı

Darzana projesi sınırları aştı

27.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Venedik Bienali’ndeki Türkiye Pavyonu bu yıl ‘Darzana’ başlıklı projeyi ağırlıyor. Sınır ihlalleri ve melezlik üzerine bir proje olarak tanımlanan ‘Darzana’ ortak kültürel ve mimari mirasa göndermede bulunuyor

Darzana projesi  sınırları aştı

Dünyanın en önemli mimarlik etkinliklerinden olan Venedik Bienali 15. Uluslararasi Mimarlik Sergisi dün profesyoneller için gerçekleştirilen ön gösterimlerle başladı.

Haberin Devamı

28 Mayıs-27 Kasım arasında düzenlenecek bienalin Türkiye Pavyonu da dün açıldı. Bienalin ana mekânlarından Arsenale’deki Sale d’Armi binasında bulunan Türkiye Pavyonu bu yıl bienal kapsamında ‘Darzana’ başlıklı projeyi ağırlıyor.
Sınır ihlalleri ve melezlik üzerine bir proje olarak tanımlanan ‘Darzana’ tersane kentleri olan Venedik ve İstanbul arasındaki ortak kültürel ve mimari mirasa gondermede bulunuyor. Mehmet Küçükoğlu ve Ertuğ Uçar ile birlikte projenin küratörlüğünü üstlenen Feride Çiçekoğlu sınırları aşan bir proje yapmak ve iki sehir arasındaki bağları görünür kılmak istediklerini vurguluyor.
Cemal Emden ile Namık Erkal’ın küratöryel işbirliğiyle, Hüner Aldemir, Caner Bilgin, Hande Ciğerli, Gökçen Erkılıç, Nazlı Tümerdem ve Yiğit Yalgın’dan oluşan proje ekibi tarafından hazırlanan proje, bastarda adlı bir çeşit geminin İstanbul’daki Haliç Tersanesi’nde bulunan parçalarıyla yeniden yapılmasından oluşuyor.

Haberin Devamı

Tüm ekibe teşekkür

Görkemli görünümüyle izleyicilerin dikkatini çeken ‘Darzana’ projesi hakkinda konuşan İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı “Türkiye Pavyonu, Venedik Bienali’nin iki ana mekânından biri olan Arsenale’de 2014-2034 yılları arasında tahsis edildi. Mimarlık sergisindeki düzenli katılımımızın, ülkemizin bu alandaki başarılarının yurtdışında yankı bulması için önemli bir platform sağladığına inanıyoruz. Bu yıl Türkiye bienale İstanbul ve Venedik arasında mimari açıdan bağlar kuran projeyle katılıyor” diye belirtti ve tüm ekibe teşekkür etti. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) koordinasyonunu yürüttüğü, Turkiye Pavyonu Schüco Türkiye ve VitrA’nın eş sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.