28.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:
HABER MERKEZİ
Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’un, programının bitiminin ardından evinin önünde darp edilmesine ilişkin davanın dosyasından saldırının organize olduğunu gösteren telefon kayıtları çıktı. Saldırganların daha önce bağlantılarının olmadığını söylediği, saldırganlarla bağlantısının olmadığını savunan sanık emekli polis Yahya Kemal Gezer’in, Ahmet Hakan’ın televizyon programı sürerken saldırganlarla telefonla mesajlaştığı, saldırganlardan birinin program bitiminde kendilerini haberdar etmesi için Gezer’i uyardığı, Gezer’in de saldırganlara olası risklere karşı uyarılarda bulunduğu anlaşıldı.
CD’deki konuşmalar
Ahmet Hakan’ın darp edilmesine yönelik davanın görülmesine İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada, tanıkların anlatımları dinlenirken, Hakan’ın avukatları mahkemeye çarpıcı bir dilekçe sundu.
Avukatlar Turgut Kazan, Aslı Kazan Gilmore ve Serdar Laçin tarafından hazırlanan dilekçede, dosyaya giren ve bugüne kadar dökümü yapılmamış bir CD’nin dökümünün yaptırıldığı ve saldırının organize olduğunu gösteren kanıtlara ulaşıldığı aktarıldı. Yedi sanıklı davada, dört sanık Hakan’a yapılan saldırıyı gerçekleştirmek, üç sanık ise saldırıyı azmettirmek ve organize etmekle suçlanıyor.
Sanıklardan eski özel harekatçı polis olduğu belirtilen Yahya Kemal Gezer ise bugüne kadar, sanıkları azmettirdiği iddialarını sistemli olarak reddederken, tek bağlantısının saldırıdan sonra emekli polis olduğunu bilen dört kişinin, saldırıdan sonra işlettiği kafeye gelmesi olduğunu söyledi. Gezer, sanıkların burada eylemlerini anlattıklarını, kendisinin ise polise teslim olmaları gerektiğini söylediğini ifade etti.
‘İyi bakın etrafa’
Ancak dört sanığın telefon kayıtlarında yapılan incelemelerden oluşan CD’nin dökümü, Gezer’in saldırının her aşamasında aktif rol oynadığını ortaya koydu.
Saldırgan dört sanığın telefonlarından elde edilen mesajlaşmalara göre, sanıklardan Uğur Adıyaman, Hakan’ın CNN Türk’teki programı devam ederken, şarjının bitmek üzere olduğunu belirterek Gezer’e mesaj gönderdi. Adıyaman, “abi, program bittiğinde yazar mısın, şarj yetmiyor” ifadesini kullandı.
‘Örgütlü bir eylem’
Mesaja “ok” diye yanıt veren Gezer, daha sonra, “bitti” diye mesaj attı. Gezer, mesajlarını, “Dikkatli ol”, “Etrafı iyi kolaçan et”, “Yaklaştığınızda tedbirli olabilir”, “İyi bakın etrafa” şeklinde sürdürdü. Adıyaman ise bu mesajlara, “Ettik abi”, “Tamam abi” şeklinde mesajlarla yanıt verdi.
Dilekçede, bu mesajlaşmaların saat 20.01-20.50 arasında olduğu, Adıyaman’ın telefondan programı izlerken şarjının azalması nedeniyle, program bitiminde kendisini uyarması için Gezer’e mesaj gönderdiğinin anlaşıldığı kaydedildi. Dilekçede, Gezer’in de programın bitiminde haber verdiği ve uyarılarda bulunduğunun görüldüğünün anlatıldığı dilekçede, “Müvekkilimizin maruz kaldığı suçun Yahya Kemal Gezer liderliğinde örgütlü bir eylem olduğu ortaya çıkıyor” denildi.
Dilekçede, Gezer ile sanıklar Uğur ve Fuat’ın telefonlarındaki resimlerden çok sayıda silah ve tarihi eserlerin görüntülerinin çıktığına da işaret edilerek, örgütlü yapının uzun süredir devam ettiğinin anlaşıldığı da belirtildi. Dilekçede, tüm sanıkların telefon kayıtlarının dosyaya getirilmesi talebinde de bulunuldu.