Gündem DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden’in korona testi pozitif çıktı!

DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden’in korona testi pozitif çıktı!

07.09.2020 - 13:27 | Son Güncellenme:

İstanbul merkezli 8 ilde geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyonlarla birçok saldırı talimatı verip, saldırı planı yapmak suçlamasıyla yakalanıp tutuklanan DEAŞ’in sözde Türkiye Emiri Mahmut Özden ile oğlu Hamza Özden ve bir örgüt mensubunda Covid-19 tespit edildi.

DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden’in korona testi pozitif çıktı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) terör örgütü DEAŞin sözde Türkiye Emiri Mahmut Özden’i 20 Ağustos’ta Adana'da düzenlediği operasyonla gözaltına almıştı. Göz altına alındığı 11 örgüt mensubuyla birlikte emniyetteki işlemlerinin ardından 31 Ağustos günü mahkemeye sevk edilen Mahmut Özden ve oğlu tutuklandı.

Haberin Devamı

DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden’in korona testi pozitif çıktı

Operasyonda baskın yapılan adreslerde elde edilen dijital verilerden derlenen bilgilerden Özden’e bağlı bir hücrenin sansasyonel eylem arayışında olduğunu belirleyen İstanbul TEM ekipleri, geçtiğimiz 1 Eylül Salı günü 8 ilde düzenlediği baskınlarda Mahmut Özden’in oğlu Hamza Özden’in de aralarında bulunduğu 11 şüpheliyi de yakalayıp gözaltına almıştı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye gönderilen Hamza Özden ile Hüseyin Coşkun isimli örgüt mensubunda Covid-19 tespit edilirken, SEBGİS üzerinden ifadeleri alındı ve tutuklanmaları nedeniyle cezaevinde özel bir bölüme alındıkları öğrenildi. Gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 11 örgüt mensubuyla birlikte Covid testine tabi tutulan ve Hüseyin Sağır isimli örgüt mensubunu Reina benzeri bir katliam saldırısı için Gaziantep’ten İstanbul'a gönderen örgütün sözde Türkiye Emiri Mahmut Özden’de de Covid-19 tespit edildi. Onun da oğlu ve diğer örgüt mensubu gibi cezaevinde özel bir bölüme alındığı öğrenildi.