Gündem Defileyi tepeden izlemek moda!

Defileyi tepeden izlemek moda!

10.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Moda haftasında daha önceki senelerde ön sıralara rağbet çoktu. Ön sıra sıkışınca önlere sandalyeler dizilmişti. Bu yıl ön sırada oturmak değil tepeden izlemek havalı

Defileyi tepeden izlemek moda

Moda haftasında daha önceki senelerde ön sıraya kat çıkma durumuna şahit olmuştuk. Ön sıra sıkışınca önüne sponsorlar için sandalyeler dizilmişti. Bu yılki moda haftasında artık ön sırada oturmak değil podyumu kuş bakışı gören tepedeki American Express Lounge’dan izlemek havalı. Ayrıca burada ünlü isimler gün boyu konuşmalar yapıyor. Ahu Yağtu vintage tutkusunu, Mehmet Turgut fotoğrafçılığı, Ferhan İstanbullu moda dergiciliğini, Ayşe Ferhangil kadın modasındaki değişimi anlattı. Mehmet Turgut’un konuşmasına ilgi çoktu. Moda haftasının en çalışkan mankeni Didem Soydan da tüm yorgunluğuna rağmen izleyiciler arasındaydı. Bugünün konuşmacıları ise Hakan Öztürk ve Dilek Hanif. Cuma günü ise moda haftalarının koordinatörü Jared Clark konuşacak.
Zeynep Tosun çok beğenildi
Moda haftasının şimdiye kadar en çok beğenilen koleksiyonu Zeynep Tosun’a ait. Zeynep Tosun modern tasarımları tel kırma gibi eski bir Türk el sanatıyla birleştirerek dikkat çekti. Zeynep Tosun tasarımlarında özellikle göbek dekoltesini ön plana çıkardı. Defileyi izleyenler arasında Eda Taşpınar’dan Ceylan Çapa’ya birçok isim vardı. Ama şüphesiz en çok ilgi çeken Zeynep Tosun’un teyzesi Filiz Akın oldu. Yeğeninin koleksiyonunu gururla izleyen Filiz Akın her zamanki gibi şık ve zarifti. Defile öncesi izleyiciler gözlerini Filiz Akın’dan alamadı.
Zeynep Tosun’un ekibi ‘Who the f. is Zeynep Tosun? (Zeynep Tosun kim ki?) tişörtleri giydi. Hatta defile sonrası Lucca’da gerçekleşen kutlamada bol bol Zeynep Tosun tişörtü görüldü.
Tişört demişken tişörtleriyle dikkat çeken Les Benjamins moda haftasında Galata’daki mağazasını açtı ve yeni koleksiyon için Ulus 29’da bir kutlama partisi verdi. Bir diğer çok beğenilen koleksiyon ise Gül Ağış’ın Lug Von Siga markasına aitti. Pınar Altuğ’dan Azra Akın’a birçok isim defileyi izledi.
Yürüyen sanat eserleri
Üçüncü gün Songül Cabacı defilesiyle başladı. Selma State, Serdar Uzuntaş, Günseli Türkay defileleriyle devam etti. En çok ilgi gören sunum Lady Faith by Nazlı Soylu koleksiyonu oldu. #walkinart adı verilen koleksiyonda desenlerin çizimleri duvarlarda asılıydı. Modeller ise tablolarda yer alan desenlerden elbiseler giyiyordu.
Final Tuvanam ve Hakan Akkaya defileleriyle oldu. Tuvanam koleksiyonunda 1920’lere, 1930’lara ve 1940’lara gönderme vardı. Özellikle teknik detaylar dikkat çekti. Tamamı Swarovski kristal taşlarla örülmüş ceket ve elbiselerin atölye ekibi tarafından tamamlanması tam 200 saat aldı. Ayrıca ilk kez moda haftasında bir koleksiyonun kendi kokusu var. Atelier Rebul’ün ‘Amber’ adlı kokusu Tuvanam defilesine eşlik etti.
Peki ama en çok ne konuşuldu? Şimdiye kadarki en iyi İstanbul Moda Haftası organizasyonu olduğu. Tek eksi, Atıl Kutoğlu’nun bu sezon moda haftasında defile yapmaması ve bunun son dakika belli olması oldu.

Ajda Pekkan podyuma çıkıyor
Raisa-Vanessa Sason’un ilk solo defilesi bugün saat 12.00’de. Onları aslında Ajda Pekkan konserlerinden tanıyoruz. Çünkü Pekkan sahnede Sason kardeşlerin tasarımlarını sık sık tercih ediyor. Bugün Ajda Pekkan ilk kez moda haftasında podyuma çıkacak. ‘Crystallized’ koleksiyonunda Roma oymalarının motifleri, egzotik ve arkeolojik vitrayların izlerini görmek mümkün.