Gündem Değer’in katiline 46 yıl hapis istemi

Değer’in katiline 46 yıl hapis istemi

30.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Müzisyen Değer Deniz’in Beyoğlu’ndaki evinde öldürülmesine ilişkin davada savcı, sanığın “canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme ve cinsel saldırı” suçlarından 46 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti...

Değer’in katiline 46 yıl hapis istemi

Müzisyen Değer Deniz’i tecavüz ederek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık C.M’nin yargılandığı davada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı sanık C.M’nin, “canavarca hisle kasten tasarlayarak insan öldürmek, nitelikli yağma ve cinsel saldırı” suçlarından 46 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Sanığın Değer Deniz’e ve ailesine iftira atarak hakaret ettiğini belirten savcı, cezada iyi hal indirimi uygulanmamasını talep etti. Beyoğlu’ndaki evinde 5 Mayıs 2015’te ölü olarak bulunan müzisyen Değer Deniz’e tecavüz ederek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık C.M’nin yargılandığı davada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuklu sanık C.M ve avukatı hazır bulundu. Duruşmaya Deniz’in kardeşleri Orhan ve Amaç Deniz ile annesi Ayşe Sevinç Sözer avukatlarıyla katıldı.

Değer’in katiline 46 yıl hapis istemi

‘Aramızda ilişki vardı’
Kekeme olduğu için ara celsede mahkemeye yazılı savunma gönderen sanık C.M’nin savunmasında, Değer Deniz ile aralarında yaş farkı olsa da sevgili olduklarını ve tecavüz suçunu işlemediğini söylediği duruşmada okundu. Sanık C.M’nin yazılı savunmasında, “Aramızda bir ilişki vardı. Neden tecavüz edeyim? İhtiyacımı gerekirse parayla da giderebilirdim. Benim bir erkek çocuğum var. Yaptığımdan pişmanım, tahliyemi talep ediyorum” dediği tutanağa geçti.
‘Kızımın hayallerini aldı’
Esas hakkında beyanda bulunan ağabey Orhan Deniz, sanığın yalan söylediğini belirterek, “Daha önce aynı mahiyette başka suçlar işlediği ortaya çıktı. Bu suçları işlemeye yatkın bir kişi bulunuyor karşımızda” dedi. Deniz Değer’in kardeşi Amaç Deniz ise, “Ablamı bizden alan bu vahşi kişiliğin indirim olmaksızın cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Anne Ayşe Sevim Sözer ise, “Kızımın bütün hayallerini alarak öldürdüğü için en ağır şekilde cezalandırılmasını ve herhangi bir indirimden yararlanmaksızın cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Savcı: İndirim yapılmasın
Duruşma savcısı Mustafa Balaban, esas hakkındaki mütalaasında cinayetin planlı bir şekilde işlendiğini belirterek sanık C.M’nin “canavarca hisle kasten tasarlayarak insan öldürmek, nitelikli yağma ve cinsel saldırı” suçlarından ilk önce ağırlaştırılmış müebbet ve 27 yıla kadar hapsini istedi. Ancak sanık C.M’nin olay zamanında yaşının 18’den küçük olduğunu belirten savcı, sanık C.M’nin toplamda 25 yıldan 46 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Savcı ayrıca suçun tüm yönleriyle ortaya çıkmasında sanığın mahkemeye yardımcı olmadığını, maktulün hatırasına ve ailesine iftirada bulunarak saygısızlık yaptığını belirterek cezasında herhangi bir takdiri indirim yapılmamasını talep etti.