Gündem Demba Ba kimdir?

Demba Ba kimdir?

20.05.2018 - 14:00 | Son Güncellenme:

Santrafor pozisyonunda oynayan Senegalli futbolcu Demba Ba, Türk futbolunun gündeminde önemli yer edinmeyi başarmış ve hayat hikâyesi birçok kişi tarafından merak edilmiştir. İşte Fransa'da doğan Demba Ba'nın hayat hikâyesi.

Demba Ba kimdir

Demba Ba kimdir?

Haberin Devamı

Senegal asıllı Demba Ba, 25 Mayıs 1985 yılında Fransa, Sevr'de dünyaya gelmiştir. 7 kardeş içerisinde altıncı çocuk olarak dünyaya gelen Demba Ba, çocukluk ve gençlik yıllarını Saint-Valery-en-Caux, Seine-Maritime’de geçirmiştir.

Futbol eğitimine, 14 yaşına bastığı 1999 tarihinde Port Autonome takımının altyapısında eğitim alarak başladı. İlerleyen zamanlarda İngiltere takımlarında oynama hevesiyle birçok takımla görüşmeler gerçekleştirdi ancak olumlu sonuç alamadı.

Profesyonel olarak futbol hayatına 2005 yılında Fransa Üçüncü Ligi ile anlaşma yaparak Fransa'da başladı.

Daha sonrasında oynadığı takımlar sırasıyla şöyle:

  • 2006-07 Mouscron,
  • 2007-11 Hoffenheim,
  • 2011 West Ham United,
  • 2011-13 Newcastle United,
  • 2013-14 Chelsea

Demba Ba özel hayatında nasıl bir insan?

Demba Ba ibadetine önem veren, beş vakit namazını kaçırmayan Müslüman biri olarak dikkat çekiyor. Hatta maç günlerinde de oruç tutmaya devvam ediyor. Ailesine ve aile hayatına bir hayli düşkün olan Demba Ba, ailesiyle vakit geçirmekten büyük keyif alıyor.

Haberin Devamı

Demba Ba’nın gece hayatı var mı?

Demba Ba uyumayı çok sevenlerden. Gece hayatı yaşamaktan hoşlanmıyor ve en geç saat 23.30'da uyumuş oluyor.

Maç öncesi ne yapıyor?

Demba Ba, Kur'an-ı Kerim dinlemenin kendisine çok iyi geldiğini düşünüyor. Ve bu yüzden maçlara çıkmadan önce sahaya adımlarını attığında Kur'an-ı Kerim dinleyerek kendisini çıkacağı maça hazırlamış oluyor. Bir nevi huzur buluyor. Kur'an-ı Kerim dinlemenin yanında maç öncesi yaptığı şeylerden birisi de ip atlamak oluyor. İp atlamayı seven Demba Ba, her sabah uyandığında ve maçlara çıkmadan 40 dakika önce ip atlıyor.

Batıl inancı var mıdır?

Demba Ba hayatında batıl inançlara ver vermiyor. Her şeyin kendisinden olduğunu düşünüyor ve kendisine güveniyor. Odaklanma problemi yaşadığı karşılaşmalarda birden oyundan düşüyor.

Beşiktaş'a geri dönecek mi?

Beşiktaş'la önümüzdeki sezon için görüştükleri bilinen 33 yaşındaki Demba Ba'nın gelecek sezon Beşiktaş'ta olup olmayacağı kesin olmamakla birlikte görüşmeler devam ediyor

Yazarlar