Gündem Demokrasi bayramı

Demokrasi bayramı

01.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yerel seçimler ülke genelinde renkli görüntülere sahne oldu. Sandık başına giden vatandaşlardan kimi yöresel kıyafetlerini giydi, kimi yalın ayak yürüdü. Oyunu kullanmaya giderken yanına köpeklerini ve papağanlarını alanlar da vardı

Demokrasi bayramı

- Kütahya Simav’a bağlı beldeyken, 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi nüfusu 2 binin altında kaldığı gerekçesiyle köye dönüştürülen, ancak mahkeme kararıyla tekrar belde olan Kuşu’da dün seçim heyecanı yaşandı. Daha önce “Muhtar değil, belediye başkanımızı seçmek istiyoruz” diyerek sandığı boykot eden Kuşulular, 4 adayın yarıştığı yerel seçimde bu kez başkan seçmek için oy kullandı.

Haberin Devamı

- Alanya’da bağımsız belediye başkan adayı Rus asıllı Anastasia Petrova Çetinkaya (35), Alanya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oyunu kullandı. Çetinkaya, “Bu yola kazanmak için çıktık kararı halk verecek” dedi.

- Mardin Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz, eşiyle birlikte Altınova İlkokulu’nda oy kullandı. Öte yandan, Ömerli ilçesinin tek Süryani ailesi, Danyal Akdemir ve eşi Suat ile oğlu Cemil Akdemir de oyunu kullandı.

- Karabük Safranbolu’da 213 santimetrelik boyuyla “dünyanın 18 yaş altı en uzun genç kızı” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Rumeysa Gelgi, oyunu kullanırken, yeni seçilecek başkandan engelliler için daha fazla çalışma yapmasını istedi.

- Hava sıcaklığının 23 derece olduğu Marmaris’te seçmenler oylarını kullandıktan sonra sahilde güneşlendi. Denize girenler de oldu.

Haberin Devamı

- Kahramanmaraş Andırın’da 24 Haziran seçimlerinde oy kullanmaya yalın ayak giden Emine (70)- Mahmut Yılmaz (71) çifti, sandık başına yine yalın ayak gitti.

Demokrasi bayramı

- Hatay Samandağ’ın Vakıflı Mahallesi’nde yaşayan Ermeni asıllı vatandaşlar da, muhtarlık binasında kurulan tek sandıkta oylarını kullandı. Muhtar Berç Kartun, mahallede kayıtlı 104 seçmen olduğunu ancak bazıları şehir dışında bulunduğundan 85-90 civarında seçmenin oy kullanmasını beklediklerini kaydetti.

- Bursa Orhangazi’nin Heceler Mahallesi’nde muhtar adayı baba ve oğlu sandık başına gitti. Mahallede, birbiriyle akraba 7 muhtar adayı yarıştı. Dargın oldukları öğrenilen mevcut muhtar Ali Sevinç ile aday oğlu Zafer Sevinç arasında ise rekabet yaşandı.

Demokrasi bayramı
- Şanlıurfa Siverek’e bağlı, 184 seçmeni bulunan Çağa Mahallesi sakinleri, mahalleye hizmet gelmediğini iddia ederek sandığa gitmedi.

- Şırnak’ın Silopi ilçesi nüfusuna kayıtlı bazı TIR şoförleri Irak’a gitmeden önce oylarını kullanmak için sandık başına gidince Habur Sınır Kapısı’nda uzun araç kuyrukları oluştu.

- Kars Arpaçay’a bağlı Doğruyol köyünde bir seçmen sabah saatlerinde oy kullanırken telefonunu sandığa düşürdü. İsmi açıklanmayan seçmen, saat 16.00’dan sonra sandığın açılmasıyla telefonunu geri alabildi.

Haberin Devamı

Seçimi erken bitirdiler

- Batman’ın Yolveren köyünde 2014 yerel seçimlerinde 2 olan seçmen sayısı, Almanya’dan gurbetçilerin köylerine dönmesiyle 23’e çıktı. Dün sabah saatlerinde oy verme işleminin başlamasıyla, köydeki 2313 nolu sandık, Batman’da seçimin en erken bittiği sandık oldu.

- Tokat Yeşilyurt’a bağlı Şehitler Mahallesi’ndeki 1008 No’lu sandıkta kayıtlı 12 seçmen de, sabah saatlerinden itibaren oylarını kullandı. Görevliler, kayıtlı seçmenlerin oyunu kullanmasının ardından sandığı kapatarak, 17.00’de sandıkların açılmasını bekledi.

Demokrasi bayramı

Demokrasi bayramı