Gündem Denetimli Serbestlik eseri

Denetimli Serbestlik eseri

27.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Şırnak Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından denetimli serbestlik tedbiri altında bulunanlar ve eski hükümlülerden oluşan 25 kişiye girişimcilik eğitimi verildi.

Denetimli Serbestlik eseri

Şırnak Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından 2018 yılının ilk 6 ayında, denetimli serbestlik tedbiri altında bulunanlar ve eski hükümlülerden ilk etapta 25 kişiye girişimcilik eğitimi verildi. Proje kapsamında girişimcilik sertifikası alan kişilerce 10 adet proje hazırlanıp İşkur’a sunuldu. 485 eski hükümlü ve denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlüye de kişi başı 30 arı kovanı dağıtıldı.

Haberin Devamı

Madde bağımlılarının topluma kazandırılması amacıyla son bir yıldır birçok girişimcilik kursu açtıklarını söyleyen Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak “Kursta yer alan madde bağımlılarının çoğu, genç hükümlülerden oluşuyor. Bu kursumuzun amacı insanları, özellikle gençlerimizi madde bağımlılığından uzak tutmaktır. İnşallah amacımıza ulaşacağız. Tek amacımız, tek hedefimiz, insanlarımızı, gençlerimizi uyuşturucudan madde bağımlılığından uzak tutarak kendilerine bir iş olanağı sağlamak ve bir uğraş teşkil etmek” dedi. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde görevli Psikolog Şeyma Develioğlu da şöyle konuştu: “Kursumuz ilk başladığında kursiyerlerimiz korkuyorlardı. İlk defa sanatsal bir çalışmaya katılanlar vardı. İçlerinden bazıları ‘Madde bağımlısı olduğumuzu, unuttuk. Burada çok keyif alıyoruz’ dedi.”