Gündem Deniz Feneri müfettişi düz savcı olarak atandı

Deniz Feneri müfettişi düz savcı olarak atandı

28.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni seçilen Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) ilk kararnamesini açıkladı. Kararnameyle HSYK ve Adalet Bakanlığı’nda görev yapan başmüfettiş, müfettiş ve tetkik hakimlerinden oluşan 74 hakim ve savcı ile başka illere atandı. Deniz Feneri soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcıları hakkında dava açılmasını sağlayan raporu hazırlayan HSYK Başmüfettişi Arif Kavasoğlu da Gaziantep’e düz savcı olarak atandı.

Deniz Feneri müfettişi düz savcı olarak atandı


Kararnameyle, HSYK seçimlerinde “cemaatin” desteklediği iddia edilen adaylar arasında bulunduğu öne sürülen Ankara hakimi Ayşe Neşe Gül ile HSYK Başmüfettişi olan kocası Cevat Gül Edirne’ye atandı. Ayşe Neşe Gül Edirne’de düz savcı olarak atanırken, kocası da aynı ile hakim olarak gönderildi.
Kararname ile Deniz Feneri soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarının resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanmak suçundan Yargıtay’da yargılanıp beraat ettikleri davadaki HSYK soruşturmasına ilişkin raporu hazırlayan HSYK Başmüfettişi Arif Kavasoğlu da Gaziantep’e düz savcı olarak atandı. Kavasoğlu’nun yanısıra 23 HSYK Başmüfettişi ve Müfettişi de çeşitli illerde düz savcı olarak görevlendirildi. Kararname ile Adalet Bakanlığı ve HSYK’da görevli 46 tetkik hakiminin görev yerleri de değiştirildi.