Gündem Denize uçan araba kazasıyla ilgili flaş gelişme! Ruh ve sinir hastalıkları hastanesine sevk edildi

Denize uçan araba kazasıyla ilgili flaş gelişme! Ruh ve sinir hastalıkları hastanesine sevk edildi

08.03.2019 - 15:04 | Son Güncellenme:

İstanbul Eminönü’nde bulunan arabalı vapur iskelesinden dün akşam saatlerinde denize düşen ve içerisinden vatandaşların yardımıyla 3 yaşındaki kızıyla birlikte kurtarılıp hastaneye sevk edilen araç sahibi 26 yaşındaki Zeki Hafifyar’ın intihar etmek için aracı denize sürdüğü öğrenildi. İfadesinde “Eşimle aramız bozuktu, bunalım içerisindeydim ve intihar etmek için arabayı denize sürdüm" diyen Hafifyar, Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

Denize uçan araba kazasıyla ilgili flaş gelişme Ruh ve sinir hastalıkları hastanesine sevk edildi

Tüyler ürperten olay dün akşam 19.00 sıralarında meydana geldi.

Haberin Devamı

Eminönü arabalı vapur iskelesinden Harem’e geçmek için aracıyla kuyruğa giren Zeki Hafifyar, içerisinde 3 yaşındaki kızı Güney Hafifyar’ında bulunduğu araçla birlikte denize düştü.

Kuyrukta park halindeyken bir anda hareketlenip kuyruktan çıkarak dubaları deviren araç içerisinde bulunan baba kız seferber olan deniz işletmeleri çalışanları ve vatandaşların yardımıyla denizden çıkarıldı. Tedbir amaçlı olarak Samatya’da bulunan İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi’ne getirilip sakinleştirici ve serum verilen baba kız sabah saatlerinde konuyla ilgili ifade vermek için emniyete çağrıldı.

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Amirliği’nde verdiği ifadede “Eşimle uzun süredir ayrı yaşıyorduk ve ailevi sorunlarımız vardı. Akşam saatlelerinde girdiğim arabalı vapur kuyruğunda beklerken bir anda içimden intihar etmek geldi. Aracı çalıştırıp gaza basarak denize sürdüm. Dubalarla birlikte araç içerisinde kızımla birlikte denize düştük. Araç içerisinden ben kendi çabalarımla çıkarken kızımı ise kurtarmak için denzie atlayan vatandaşlar aracın içerisinden çekip çıkardı. İçinde bulunduğum bunalım nedeniyle ölmek istedim” dediği öğrenilen Hafifyar, savcılık talebiyle emniyetten kasten adam öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla adliyeye sevk edilirken 3 yaşındaki Güney Hafifyar ise olayı duyar duymaz önce hastaneye ardından emniyete giden annesine teslim edildi.

Haberin Devamı

RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİNE SEVK EDİLDİ

Sevk edildiği İstanbul Adliyesi’nde savcıya da emniyette verdiği ifadenin aynısı tekrar eden Hafifyar, savcılık talimatıyla akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesine sevk edildi. Rapor doğrultusunda yargılama süreci belli olacak olan Zeki Hafifyar’ın kullandığı araçla denize düşmesine tanık olan bazı vatandaşların, aracın şoför tarafından kasıtlı olarak denize sürüldüğü şeklindeki ifadeleri üzerine Hafifyar’ın suçunu itiraf ettiği de öğrenilirken konuyla ilgili polisin soruşturması devam ediyor.

ARACIN DENİZE UÇMA ANI KAMERADA

Öte yandan aracın denize uçma anı güvenlik kamerasına yansıdı. Hızla gelen aracın doğrudan denize doğru gittiği görülüyor. Hız kesmeyen araç denize uçuyor.

Haberin Devamı