Gündem Denizüstü loca kaçak

Denizüstü loca kaçak

03.07.2009 - 00:33 | Son Güncellenme:

Bodrum’un Göltürkbükü beldesinde denizin üzerine yapılan yüzer loca için izin alınmadığı ortaya çıktı. Belediye Başkanı ‘Bizimle ilgili değil’ derken, Bodrum Liman Başkanı soruşturma başlatacağını açıkladı

Denizüstü loca kaçak

Sosyetenin rağbet gösterdiği tatil mekânlarından Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Göltürkbükü beldesinde denizin üzerine yapılan loca krize neden oldu. İşletmeci Kaan Nalbantoğlu, “Gerekli izinlerin alınması için evrakımızla müracaatımızı yaptık. Loca sabit olmadığı, yüzer vaziyette olduğu için tekne ruhsatı almaya çalışıyoruz” derken, Bodrum Liman Başkanlığı’na herhangi bir başvuru yapılmadığı ortaya çıktı.

İşletmeci: Konu abartılmış

Liman Başkanlığı kaçak yüzer locayla ilgili olarak soruşturma başlatılacağını bildirdi.
Göltürkbükü beldesinde işletmeciliğini Nalbantoğlu’nun yaptığı Su Beach Club’ın sahilden 150 metre açığa bir ay önce yerleştirdiği 4 metrekare genişliğinde, iki kişinin güneşlenebileceği çardaklı locanın izinsiz ve kaçak faaliyet gösterdiği ortaya çıktı.
Nalbantoğlu, locanın günlüğünü üç öğün yemek dahil 1500 TL’den kiraladıklarını belirterek, “İskelenin sabit değil yüzer olması nedeniyle izinlerini almak için belgelerle Liman Başkanlığı ve ilgili kurumlara müracaatı yaptık. Ancak şu ana kadar izni alamadık. Konu biraz abartılmış” dedi.

Belediye: Bizimle ilgisi yok

Göltürkbükü Belediye Başkanı ANAP’lı Halil İbrahim Kaynar ise denizdeki locanın kendileriyle ilgili olmadığını belirterek şunları söyledi:
“İlk kez gazetelerden okuduğum ve denizin ortasında faaliyet gösteren bir konuya müdahale şansımız yok. Vergi müdürü veya liman başkanı değilim. Kıyı şeridine müdahale olur, karada kaçak bir faaliyet gösterilirse ona anında müdahale ederiz.”

Haberin Devamı

LİMAN BAŞKANLIĞI:
Her cisme ruhsat verilmez
Bodrum Liman Başkanı Eray Aykanat ise yüzer loca ile ilgili gerek izin gerekse de faaliyet açısından kendisine herhangi bir müracaat yapılmadığını ve soruşturma başlatacağını söyledi. Aykanat şöyle devam etti: “Denizde her yüzen cisme tekne ruhsatı verilmez. Denizin ortasında yeme içme gibi bir faaliyet gösterilecekse mutlaka izni alınmalı, gerekli şartlar yerine getirilmeli. Önüne gelen denizde istediği platformu kurup faaliyet gösteremez, bu hem deniz kirliliği hem de taşıt trafiği açısından sakıncalı.”