Gündem Deprem vefası

Deprem vefası

21.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çekimleri Türkiye’de gerçekleşen ‘Aftersun’ filminin oyuncuları Cate Blanchett, Colin Farrell, Jamie Lee Curtis ve Angela Bassett, gibi isimler BAFTA Ödül Töreni’ne, Türkiye’deki depremzedelerle dayanışmayı temsil eden mavi kurdele ile katıldı.

Deprem vefası

ENGİN ERTAN BERLİN - İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) Ödülleri, sahiplerini buldu. Edward Berger imzalı ‘All Quiet on the Western Front’, 14 adaylıkla ödüllerin favorisi görülüyordu. Öyle de oldu. Proje, ‘En İyi Film’, ‘En İyi Yönetmen’ ve ‘En İyi Yabancı Film’ başta olmak üzere yedi ödül kazanarak, bir rekora imza attı. Almanya’nın Oscar adayı da olan yapım, BAFTA’da İngilizce dilinde olmayıp, en çok ödül kazanan yapım oldu. Daha önceki rekor, İtalyan yapımı ‘Cinema Paradiso’a aitti. Film beş ödül kazanmıştı.

Haberin Devamı

Türk ekibe teşekkürler

Törende, Türkiye’de yaşanan deprem felaketi unutulmadı. Ülkemizde çekimi yapılan ve ‘En İyi İlk Film Ödülü’ kazanan ‘Aftersun’ ekibi, törene depremzedelerle dayanışmayı temsilen mavi kurdele ile katıldı. Cate Blanchett, Paul Mescal, Colin Farrell, Jamie Lee Curtis ve Angela Bassett mavi kurdele takan isimler arasındaydı. ‘Aftersun’ın yönetmeni Charlotte Wells, “Filmde çalışan Türk ekibe teşekkür etmem gerekiyor. Ekibimizin çoğu Türk’tü. Türkiye ve Suriye’deki depremden etkilenmeyen herhangi biri olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Deprem vefası

Festivalde yardım çağrısı

Pandemi nedeniyle 2020’den bu yana çeşitli kısıtlamalarla gerçekleşen Berlin Film Festivali, bu yıl 73’üncü kez gerçekleşiyor. Berlinale İdari Direktörü Mariëtte Rissenbeek, açılış töreninde yaptığı konuşmada, festivalin içeriğinin dünyada olup, bitenlerden bağımsız olmadığına dikkat çekti. Rissenbeek, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere yardım çağrısında da bulundu. Festivalin bölümlerinin sosyal medya hesapları üzerinden de destek isteniyor.