Gündem Depremin 258. saattinde mucize kurtuluş: Neslihan Kılıç

Depremin 258. saattinde mucize kurtuluş: Neslihan Kılıç

16.02.2023 - 22:08 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş'ta depremin 258'inci saatinde Neslihan Kılıç ismindeki 30 yaşındaki kadın Ebrar Sitesi'nin enkazından sağ olarak kurtularıldı. 

Türkiye'yi yasa doğan Kahramanmaraş depreminde umutları yeşerten bir haber geldi. Depremin 258'inci saatinde AFAD koordinesinde bir çok ekibin ortak yaptığı çalışmada 30 yaşındaki Neslihan Kılıç'a ulaşıldı. Ekiplerin çalışmasıyla gen kadın çöken Ebrar Sitesi Z Bloktaki enkazdan sağ olarak çıkarılarak ambulansa alındı. Genç kadının sağ kurtarılması arama kurtarma ekibini de sevindirdi.

Haberin Devamı

BÜYÜK MUTLULUK YAŞADIK

Acil serviste tedavi alçına alınan Kılınç’ın babası Cuma Yalçınöz, büyük mutluluk yaşadığını söyledi.
Baba Cuma Yalçınöz, “258 saat sonra kurtarıldı. Cenab-ı Allah herkesin gönlüne kalbine göre versin. Ben hep bunu düşündüm ve oldu. Yarım saat önce çantası çıktı arkasından kendisi çıktı” dedi.

Depremin 258. saattinde mucize kurtuluş: Neslihan Kılıç

DUALARIMIZ KABUL OLDU

Ağabeyi Yusuf Yalçınöz ise, “11 gündür buradayız. Aslen Elbistanlıyız. 11 gündür Bekliyorduk bu anı. Birden bire bir şey oldu. Dualarımız kabul oldu. Yakınlarımızın duaları kabul oldu. Ümit kesilmez diye bir lafımız var. Allah ümit kesilmez. İnşallah bundan sonraki enkaz altında ki kardeşlerimize de Allah böyle bir mutluluk yaşatsın. Anlatılmayacak kadar çok mutlu bir duygu. Aslında çalışmalar aileler tarafından durdurulmak istendi ama o arada bir canlı var dediler. Biz gittik göremedik. Kardeşim ismini soyismini söylemiş o arada bizde fark edince ismini soy ismini direk hastaneye geldik. Ama iki çocuğu ve eşi hala enkaz aklında inşallah Allahım onlarda bir an önce çıkarmayı nasip eder” diye konuştu. Neslihan Kılınç’ın eşi ve iki çocuğu ise enkaz altında olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Depremin 258. saattinde mucize kurtuluş: Neslihan Kılıç

"MEZARINI BİLE KAZMIŞTIK"

CNN TÜRK Özel haberler Şefi Fulya Öztürk'ün aktardığı bilgi şöyle: Ebrar Sitesi'nde Neslihan Kılıç ismindeki kadın sağ olarak kurtarıldı. Şimdi Sütçü İmam Hastanesi'ne sevk ediliyor. CNN TÜRK'e konuşan Neslihan Kılıç'ın eniştesi Gazi Yıldırım ise şu bilgiyi verdi: Neslihan 30 yaşında. Biz mezarını bile kazmıştık. 2 çocuğu var. Eşi de içerde. Bilinci yerinde. İsmini söyledi. 7. katta oturuyordu. Çocuklarının biri 2 yaşında biri ise 5 yaşında. 11 gündür buradayız. Elbistan'dan geldik. Neslihanlar buraya taşınalı 1 sene bile olmamıştı. Önce bir ses geldi sonra da haber geldi. 

Depremin 258. saattinde mucize kurtuluş: Neslihan Kılıç

Neslihan Kılıç'ı kurtaran ekip üyesi ise şu bilgileri verdi: İyi görünüyordu umarız öyle devam eder. Şimdi tekrar hemen çalışmaya enkaza döneceğiz. Fulya Öztürk'e konuşan Şırnak UMKE ekibi şu bilgileri verdi: Vücudunda kırıkları var enkaz altında kaldığı için. Konuşabiliyor. Kendindeydi, umut her zaman var. Kendi bize ismini söyledi. İyisin seni buradan çıkaracağız dediğimizde tamam dedi. Olduğu yerde çok bir boşluk yoktu. Kurtulması bir mucize.

Haberin Devamı

Depremin 258. saattinde mucize kurtuluş: Neslihan Kılıç

NESLİHAN KILIÇ'I FARK EDEN KEPÇE OPERATÖRÜ ANLATTI

Neslihan Kılıç'ı fark eden kepçe operatörü şöyle konuştu: Yatağı kaldırdım bir baktım biri elini kaldırıyor. Hemen panikle yatağı çektim baktım iki elini de kaldırdı. Hemen ekiplere haber verdim. Biz tırnaklaya tırnaklaya boş malzemeyi alıyoruz. Bir boşluk yakaladım çalışırken. Yaşam alanı olacak kadar bir alan gördüm. Her boşluğa bakıyoruz. Sonda boşlukta baktım ellerini kaldırıyor hemen 'yaşıyor' diyerek ekipleri çağırdım. Şu anda bir inceleme yapılıyor. Başka biri olup olmadığı görülecek. Bir mucize bu. Hasretle bekliyordum.

SAĞLIK DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Doktora Öğretim Üyesi Muhammed Semih Gedik, Kılıç’ın genel durumunun iyi olduğunu ve sıvı desteği verilerek diyaliz tedavisine başlayacaklarını söyledi. Hastanın konuşabildiğini ve yakınlarını sorduğunu ifade eden Muhammed Semih Gedik, “Hastamız depremin 258’inci saatinde enkaz altından çıkarıldı. Ambulansla bize geldikten sonra ilk müdahalesini yaptık. Soğuk bir ortamda kaldığı için ısı tedavisiyle başladık. Kendisinin acil diyaliz endikasyonu var. Bunun için hastamızı yoğun bakıma alarak diyalize alacağız. Takip ve tedavisi devam ederken Ankara Şehir Hastanesine sevk etme durumumuz var. Bu duruma ilerleyen saatlerde karar vereceğiz. Kendisinin genel durumu iyi, acil ameliyatlık bir durumu yok. Gerekli müdahaleleri yapıldı. Kendisi adını söylüyor, ailesini sordu ve bilinci açık” dedi.