Gündem Depremin küçük kahramanı

Depremin küçük kahramanı

06.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 2 Mart’ta meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde 8 yaşındaki Arda Bozan, 2 kardeşini evden çıkarırken, yalnız yaşayan 79 yaşındaki Zeynep Bozan ise hayvanlarının huzursuzluğunu görüp dışarı çıkınca depremden kurtuldu.

Depremin küçük kahramanı

Samsat’ta perşembe günü meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin artçı sarsıntıları aralıklarla devam ediyor. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, son 24 saatte 70’e yakın artçı sarsıntı kaydedildi. Depremde evleri hasar gören vatandaşlar yaşamlarını çadırlarda sürdürüyor.

Depremde en çok hasar gören köylerden biri Taşkuyu Köyü. Taşkuyu’da yaşayan 8 yaşındaki Arda Bozan depremde kahramanlık göstererek kardeşlerini kurtardı. Deprem sırasında evde kardeşleriyle birlikte olan Arda, sarsıntıya hissedince 2 kardeşini de alarak evden kaçtı. Sarsıntıları hissedince evin kepçeyle yıkıldığını zannettiğini belirten Arda “Okuldan geldiğimde kardeşlerim Arzu ve Bahar’la evde yalnızdık. Evin sallandığını hissettim, evin kepçeyle yıkıldığını düşünerek önce 6 aylık kardeşim Arzu’yu kucakladım dışarı çıkardım. Daha sonra deprem devam ederken diğer kardeşim 6 yaşındaki kardeşim Bahar’ı evden çıkardım. Eve girmeye çok korkuyoruz duvarlar çatladı eşyalarımız evde kaldı. Çadırda kalıyoruz. Kardeşim Arzu soğuktan üşüttüğü için babam Adıyaman’a hastaneye götürdü” dedi.

Hayvanların sayesinde kurtuldu

Depremin küçük kahramanı


Aynı köyde yalnız yaşayan 79 yaşındaki Zeynep Bozan ise depremden önce hayvanlarının huzursuzluğunu fark ederek evden çıktı. Bozan “Evde dursaydım dökülen duvarlar belki de beni yaralayacaktı. Hayvanlarım beni kurtardı. Yaralanmadan kurtulduk. Allah beterinden korusun” dedi.

Taşkuyu Köyü’ndeki evinin çok hasar aldığını belirten Mustafa Küçük de evlerinin çok hasar aldığını belirterek “Eşyalarımızın hepsi evde kaldı ve biz çadırda kalıyoruz. Biz buna da şükrediyoruz daha kötüsü de olabilirdi. Çok şükür ki kaybımız yok. Çocuklarımın kitapları evde yıkıntıların arasında kaldı. Çocuklar kitaplarınıevden çıkarıp ders çalışmak istiyor ama eve giremiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kopan taşlar kafasına düştü

Depremin küçük kahramanı


Akdamar Köyü’nde yaralanan Zerrin Öztürk ise şunları söyledi: “Deprem olduğu sırada Kuran okuyordum. Bir anda ev sallanmaya başladı. Ne olduğunu anlamadan duvardan kopan parçalar kafama düştü ve evden kaçtık. Dışarı çıktığımda kafam kanlar içindeydi. Şu an eve girmeye çok korkuyorum. Eşyalarım evde kaldı, eve giremiyorum.”

Ziya Öztürk ise depremde sonra kaybolan kedilerini arıyor. Öztürk “Evde baktığımız 5 kedinin 3’ü enkaz altında kaldı. Onları çıkarmak için uğraşıyorum. Kendimize bir şey olmadı ama kedilere çok üzüldüm. Uzun zamandır kedilere evde bakıyorduk arkadaşımız gibiydiler. Yıkıntının altında kaldılar. Keşke bana bir şey olsaydı da kediler kurtulsaydı” dedi.

Yazarlar