Gündem Depremzedeler için Sinop’tan Hatay’a koştu

Depremzedeler için Sinop’tan Hatay’a koştu

03.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş insanı Rıza Martaş, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenenlere destek amacıyla Hayata Destek Derneği’yle iş birliği yaptı. İstanbul’dan Türkiye’nin en kuzey ucu Sinop’a giden Martaş, günde ortalama 35-42 km koşarak en güneydeki Hatay’a ulaşmayı başardı.

Depremzedeler için Sinop’tan Hatay’a koştu

GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul - 10 yıldır tamamı gönüllülerden oluşan bir platform adına koşan Martaş, kuzeyden güneye 1100 km’lik koşusu boyunca depremzedelere maddi yardım toplanması için çağrı yaptı. 30 gün süren zorlu koşusunu Milliyet’e anlatan Rıza Martaş, kendisini harekete geçiren ilham kaynağının enkazda ölen kızının elini bırakmayan baba fotoğrafı olduğunu vurguladı. 23 Mart’ta Sinop’tan çıktığı yolculuğunu 23 Nisan’da Hatay’da tamamlayan Martaş, 9 şehirden geçtiğini, 150 bin TL’den fazla yardım topladığını bildirdi.

Haberin Devamı

Martaş, 2018’de de Türkiye maratonu kapsamında Van’dan İzmir’e 1830 km koşarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmişti. Sinop’tan Hatay’a bin 100 kilometrelik koşuyu da tamamlayan Martaş böylece Türkiye’yi kuzeyden güneye ve doğudan batıya koşan ilk kişi oldu.