Gündem Depremzedeye ‘prenses eli’

Depremzedeye ‘prenses eli’

08.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Deprem felaketinden etkilenen çocukların ihtiyaçlarını önceliklendiren Robotel Derneği, 3D yazıcılarla kişiye özel ölçü ve niteliklerde roboteller üretiyor. Roboteller, el ve parmak kaybı yaşayan çocuklara moral sağlıyor.

Depremzedeye ‘prenses eli’

ALEYNA SEVİM İstanbul - Dernek, enkazdan 103 saat sonra çıkarılan ve uzuv kaybı bulunan bir çocuk için basit kavrama hareketi yapabilen ‘Robotel’i üreterek teslim etti. Yine depremden etkilenen bir kız çocuğunun ‘pembe prenses eli’ talebini de karşılamak için çalışmalara başladı. Ölçüleri alıp tasarımı hazırlanan protez el, bir hafta içerisinde sahibine ulaştırılacak. Trabzon'da doğuştan uzuv sorunu olan kıza saz çalması için aparat yapıldı.

Haberin Devamı

Depremzedeye ‘prenses eli’

İhtiyaç sahiplerine çağrı

İhtiyaç sahiplerinin sosyal medya hesapları üzerinden kendilerine başvuru yapması çağrısında da bulunan Robotel Derneği Başkanı Serdar Okumuş, Milliyet’e şunları söyledi: “Roboteller protez ya da protez yerine geçen tıbbi cihaz değil, basit kavrama işlemi yapabilen moral destek aparatlarıdır. Bunları kullanmak için başvuranın bilek veya dirsek eklemi olması, tüm tıbbi müdahalelerin tamamlanmış ve yaraların tamamen iyileşmiş olması gerekli. Depremden etkilenen bölgelerde ihtiyaç belirlemek amacıyla sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve doktorlarla temasa geçtik. Çok değerli kurumsal destekçilerimizin katkılarının yanı sıra, gönüllü ağımızda da kayda değer bir büyüme oldu. Ancak başvuru sayısı beklediğimizin altında kaldı. İhtiyaç sahiplerine ulaşmak istiyoruz.