Gündem Devlet sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca hayatını kaybetti

Devlet sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca hayatını kaybetti

23.12.2021 - 11:02 | Son Güncellenme:

Klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekar Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca hayatını kaybetti. 95 yaşındaki usta sanatçı bir süredir organ yetmezliğinden tedavi görüyordu.

Türk müziğinin duayenleri arasında yer alan Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca, 2018 yılında kalça kırığı ameliyatı olduktan sonra tedavisine hastanede devam edilmişti. Yaşlılığa bağlı olarak çoklu organ yetmezliğinden tedavi gören 95 yaşındaki bestekâr, hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Aynı zamanda tıp doktoru olan Yavaşça, 1 Mart 1926'da Kilis'te dünyaya geldi. Usta sanatçı, 95 yıllık ömrüne 652 beste ile 256 ödül sığdırdı. Yavaşca, eserlerinin 82'sini görev yaptığı hastanelerde besteledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE

Sosyal medya hesabından taziyelerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk müziğinin duayen ismi, musiki sanatçısı ve bestekâr Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Beyefendi’ye Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, tüm sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun." dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Dillerden düşmeyen şarkıların bestekârı, Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz ismi, Devlet Sanatçımız Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun. Başta Ayten Ablamız olmak üzere yakınlarının ve tüm sanatseverlerin başı sağ olsun." dedi.

Haberin Devamı

Devlet sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yavaşça'yı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti.

PROF. DR. ALAEDDİN YAVAŞCA KİMDİR?

Tam adı Mehmet Alâeddin olan sanatçı, bestekar ve tıp doktoru Yavaşça, 1 Mart 1926'da Kilis'te dünyaya geldi. "Artık bu solan bahçede bülbüllere yer yok/Bir yer ki, sevenler, sevilenlerden haber yok/Bezminde kadeh kırdığımız sevgililer yok/Bir yer ki, sevenler, sevilenlerden haber yok" sözlerinin bestecisi usta sanatçı, 95 yıllık ömrüne 652 beste ile 256 ödül sığdırdı.

Aynı zamanda hekim de olan Yavaşca, eserlerinin 82'sini görev yaptığı hastanelerde besteledi.