Gündem Devletin zirvesi Samsun’da

Devletin zirvesi Samsun’da

19.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı bugün coşkulu törenlerle kutlanıyor

Devletin zirvesi Samsun’da

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin ateşini yaktığı Samsun’a çıkışının 100. yıl dönümü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı bugün törenlerle kutlanıyor. Devletin zirvesinin Cumhurbaşkanlığı himayesinde buluştuğu Samsun’da tüm oteller dolarken 100. yıl ruhunu yaşamak isteyen bazı vatandaşlar da çadırlar kurdu.

Haberin Devamı

Kutlamaların merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğündeki törenlere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile kabine üyeleri ve siyasi parti temsilcileri de katılıyor.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bugün tüm Türkiye’de, KKTC’de ve dış temsilciliklerde coşkuyla kutlanacak. Kutlamaların merkezi Atatürk tarafından Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımının atıldığı Samsun olacak.

Etkinlikler kapsamında Erdoğan, Samsun Port’ta Piri Reis Milli Mücadele Gemisi’ni karşılayacak; daha sonra temsilci gençler illerinden ve ülkelerinden getirdikleri toprakları ve Türk Bayrağı’nı Cumhurbaşkanı’na takdim edecek.

Cumhurbaşkanı liderliğindeki temsilci gençler ve vatandaşların katılımıyla Atatürk’ün ilk adımı attığı Samsun Tütün İskelesi’ne 1919 metrelik Türk Bayrağı taşınarak yürüyüş gerçekleştirilecek. Yürüyüş sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tütün İskelesi’nde halka hitap edecek. Konuşmanın ardından Erdoğan, Solo Türk ve Türk Yıldızları gösterisini Tütün İskelesi’ndeki maket Bandırma Vapuru’ndan izleyecek.