Gündem Deyrizor’da 57 YPG’li çatışmada öldürüldü

Deyrizor’da 57 YPG’li çatışmada öldürüldü

20.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Suriye’nin doğusundaki Deyrizor ilinde terör örgütleri YPG/PKK ve DAEŞ arasındaki çatışmaların sürdüğü, YPG/PKK’nın çatışma bölgelerinden kaçan sivilleri alıkoyduğu bildirildi.

Deyrizor’da 57 YPG’li çatışmada öldürüldü

Deyrizor’daki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, YPG/PKK ve DAEŞ arasında 11 Eylül’de başlayan şiddetli çatışmalar Heccin ilçesi ile Süse, Bağoz ve Şiife belde hatlarında genişleyerek devam ediyor.

Haberin Devamı

YPG/PKK, ABD ve Fransa’nın desteğiyle söz konusu hatlara kara saldırıları düzenleniyor. DAEŞ’in düzenlediği bomba yüklü araç saldırılarında şu ana kadar en az 57 YPG/PKK’lı terörist öldü. DAEŞ’in, esir aldığı YPG/PKK’lıları ise infaz etmeye hazırlandığı öğrenildi.

YPG/PKK, Heccin ve Süse belde merkezini ele geçirmek için saldırılar düzenlese de DAEŞ’e karşı henüz bir ilerleme kaydedemedi. Şiife beldesinde ise diğer hatlara göre çatışmalar daha düşük yoğunlukla sürüyor. DAEŞ’liler çatışmaların başlamasının ardından ailelerini Şiife belde merkezine göndermişti.

Öte yandan yerel kaynaklar, YPG/PKK’nın, saldırılardan kaçan yaklaşık bin sivili, Heccin’de kurduğu kampta zorla alıkoyduğu bilgisine ulaşıldı. YPG/PKK kamptaki sivillerin gitmelerine yaklaşık bin dolar karşılığında rüşvet alarak izin veriyor.

Haberin Devamı

Sivillerin alıkonulduğu kampta su ve yiyecek neredeyse bulunmuyor. Akrep ve yılan sokması tehlikesi, sivilleri endişeye sevk ediyor.