Gündem DGS başvurusu nasıl yapılır, ücreti ne kadar? 2019 Dikey Geçiş Sınavı

DGS başvurusu nasıl yapılır, ücreti ne kadar? 2019 Dikey Geçiş Sınavı

30.04.2019 - 09:47 | Son Güncellenme:

26 Nisan tarihinde başlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları tüm hızıyla sürüyor. Peki üniversite eğitimlerini 2 yıldan 4 yıla tamamlamak isteyen binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren DGS başvuruları nasıl yapılır ve DGS başvuru ücreti ne kadardır?

DGS başvurusu nasıl yapılır, ücreti ne kadar 2019 Dikey Geçiş Sınavı

ÖSYM tarafından uygulanacak olan Dikey Geçiş Sınavı(DGS) için heyecan dorukta. Eğitimlerini lisansa tamamlamak isteyen öğrencilerin, DGS sınavına katılmaları gerekiyor. DGS sınavı öncesinde DGS başvurusunda bulunup, DGS başvuru ücretini yatırmaları şart aranıyor. Peki DGS başvurusu nasıl yapılır?

Haberin Devamı

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

SINAV ÜCRETİ : 120,00 TL
GEÇ BAŞVURU GÜNÜ : 21 Mayıs 2019 (Sınav ücreti aynı gün ödenir.)
GEÇ BAŞVURU GÜNÜ SINAV ÜCRETİ: 180,00 TL

2019 DGS NE ZAMAN?

DGS sınavı 30 Haziran 2019 tarihinde uygulanacak. Sınav saat 10.15'de başlayacak. 150 dakika sürecek.

DGS PUANININ HESAPLANMASI

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır. DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A’da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.