Gündem DGS SINAV YERLERİ açıklandı mı? 2022 DGS sınav giriş belgesi alma ekranı ne zaman açılacak?

DGS SINAV YERLERİ açıklandı mı? 2022 DGS sınav giriş belgesi alma ekranı ne zaman açılacak?

19.06.2022 - 22:48 | Son Güncellenme:

ÖSYM tarafından uygulanacak olan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için kısa bir süre kaldı. DGS 3 Temmuz'da uygulanacak. Sınav günü yaklaştıkça adaylar, sınava nerede katılacağını öğrenmek istiyor. Peki DGS sınav yerleri 2022 belli oldu mu? DGS sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır? İşte DGS 2022 hakkında bilinmesi gerekenler...

DGS SINAV YERLERİ açıklandı mı 2022 DGS sınav giriş belgesi alma ekranı ne zaman açılacak

13-23 Mayıs 2022 Tarihleri arasında DGS başvuru işlemleri tamamlandı. Ardından Başvuru tarih aralığını kaçıran adaylar, 31 Mayıs günü DGS geç başvuru işleminde bulundu. Bugünlerde ise son sınav hazırlıklarını tamamlayan öğrenciler, DGS sınav yerleri için araştırmaya başladı. Peki 3 Temmuz'da uygulanacak olan DGS'nin sınav yerleri belli oldu mu? DGS sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır?

Haberin Devamı

DGS SINAV YERLERİ 2022 BELLİ OLDU MU?

DGS sınav yerleri henüz belli olmadı. Konuya ilişkin gelişme yaşandığında haberimizin içeriğinde yer vereceğiz.

DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL, NEREDEN ALINIR?

DGS sınav giriş belgesi ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden alınacak.

DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

DGS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 3 Temmuz'da saat 10.15'de uygulanacak.

SINAVIN KAPSAMI

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte, 50 sayısal ve 50 sözel olmak üzere toplam 100 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.