GündemDiana’nın gölgesinde evleniyorlar

Diana’nın gölgesinde evleniyorlar

29.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ve masal bugün yazılıyor... Prens William annesi Diana’nın cenaze töreninin yapıldığı kilisede Kate Middleton ile bugün evleniyor. Prensin bu kiliseyi seçmesi manidar... William, 1997’de annesinin tabutunun ardından yürüdüğü aynı yoldan yürüyerek gelinine gidecek...

Diana’nın gölgesinde evleniyorlar

Prens William ve Kate Middleton bugün, 1997’de bir trafik kazasında ölen Prenses Diana’nın gölgesinde dünya evine giriyor.
1981’de Prens Charles ile peri masallarını andıran bir öykü sonucu evlendiğinde tüm dünyanın dikkatlerini üzerine çeken, evliliği, boşanması ve ölümüyle hep konuşulan Prenses Diana’nın varlığı oğlu William’ın düğününün her anında hissedilecek. Annesi öldüğünde 14 yaşında olan ve ölümünden önce Kraliyet unvanı geri alınan annesine “Üzülme, kral olduğumda sana unvanını tekrar vereceğim” dediği bilinen William, annesini düğünün bir parçası yapmak istediğinin ilk sinyalini nişan yüzüğüyle vermişti.

Annesinin dostları davetli
William’ın, annesinin safir ve elmaslarla süslü nişan yüzüğünü Kate’e takması, genç kadına en büyük baskı olarak yorumlanmıştı. William ise kararını “Böylelikle annemin düğünün hiçbir anını kaçırmadığını, her an bizimle olduğunu hissedebileceğim” diye savunmuştu. William’ın ‘sıradan’ bir kızla evlenerek “halkın prensesi” diye adlandırılan annesini mutlu etmeye yönelik bir tercihte bulunduğu da düşünülüyor.
William’ın düğün için anne babasının evlendiği St. Paul Katedrali’ni değil, Prenses Diana’nın cenazesinin düzenlendiği Westminstre Abbey kilisesini seçmesi ise manidar. Bugün Prens William, 1997’de annesinin tabutunun ardından yürüdüğü aynı yoldan yürüyerek gelinini bekleyecek. Konuklar arasında ise o zaman Diana için şarkı söyleyen Elton John ve Diana’nın dostlarından birçok davetli olacak.
O gün kilisede yaşanan gerginliklerin izleri ise düğünde oturma planıyla tekrar hatırlanacak. Kilisenin en ön sırasında bir tarafta Kraliçe Elizabeth ve Kraliyet ailesi oturacak, diğer tarafta ise Diana’nın ölümünde kraliyeti suçlayan ağabeyi Charles Spencer ve yeni gelin Kate Middleton’ın ailesi yer alacak.
Kraliyet ailesinin dışarıdan gelen gelinlere artık daha açık olduğu belirtiliyor. Kate’in, 18 yaşında evlenen Diana’nın aksine daha olgun olduğu ve bu nedenle daha mutlu bir evlilik geçireceği de konuşuluyor. İki kadının kaderinin aynı olup olmayacağını zaman gösterecek.

Haberin Devamı

‘Son özgür gün’
* Prens William düğün öncesi yakın dostlarıyla futbol oynayarak ter attı. Önceki akşam arkadaşlarıyla maç yapan prense bir arkadaşının “Son özgür günlerin” diye seslendiği duyuldu.

Gelinbaşı Türk kuaförden
Düğün için Kate Middleton’ın ve ailesinin saçlarını yapacak ekipte Türk kuaför Hüseyin Öz de yer alacak.
Londra’nın ünlülerin yaşadığı Chelsea semtindeki ‘Richard Ward’ adlı kuaför salonunun stil direktörlüğünü yapan Öz, Kate’in gelin başının dizaynında Richard Ward ve James Pryce ile birlikte önemli bir rol oynayacak. Mesleğine ailesine ait Fethiye’deki ‘Süsler Kuaför’ salonunda başlayan Öz, Londra’ya 1996’da gelmiş ve Chelsea’deki kuaför salonunda çırak olarak çalışmaya başlamış. Uzun yıllar saç yıkayan ve fön makinesi tutan Öz’ün, Kraliyet ailesiyle ilk tanışması da o yıllara rastlıyor. Öz, Kraliyet ailesinden ilk olarak Prenses Diana’ya hizmet vermiş. Bugün salonun stil direktörü olan Öz, 3 yıldır Kate’in annesi ve kız kardeşinin saçlarını tarıyor. Düğün için Kate’in hazırlıklarının yapıldığı otele, 9 kişilik bir ekiple gidecek Öz, bu görevi üstlenen ekipte bulunmaktan gurur duyduğunu söylüyor. Öz, “İnsanın profesyonel yaşamı boyunca yalnızca birkaç kez karşılaşabileceği bir ayrıcalığa kavuşmuş olduğum için mutluyum” diyor.

Kesimi ve fönü ünlü
Öz’ün müşterileri arasında Londra’da yaşayan işadamı Vedat Yelkenci, Asil Nadir’in oğlu Birol ve Ayşegül Tecimer de bulunuyor. Öz uzun süre şekli bozulmayan kesimler ve çektiği fönlerle tanınıyor. Ünlü bir heykeltıraşla evli olan Öz’ün 4 çocuğu var.

Haberin Devamı

Diana’nın gölgesinde evleniyorlar

YAŞAM DURDU
- İngiltere’de düğün öncesinde yaşam durdu. Resmi tatil ilan edilen ülkede süpermarketler bile kapatıldı.
- Kilise ile saray arasındaki 2.5 kilometrelik güzergâhta güvenlik önlemleri dahil son hazırlıklar yapıldı.
- Tarihe tanıklık etmek isteyenler, en önde yer kapma telaşına girdi. Pek çok İngiliz birkaç gün önceden bu yol üzerinde kamp kurdu.
- 7 uçağın gösteri uçuşu yapacağı tören için 1000 askerden oluşan tören kıtası da hazırlıklarını bitirdi.

Suriye krizi
- İngiliz basını Londra’da görev yapan tüm büyükelçilerle birlikte Suriye’nin temsilcisi Sami Hiyami’nin de düğüne davetli olduğunu hatırlatınca, ani bir kararla davet geri çekildi. Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de sivil ölümler dikkate alındığında elçinin katılımının “uygun olmayacağını” açıkladı.
- Başbakan David Cameron’ın kedisi düğüne hazır. Larry’nin Britanya bayrağı desenli papyonuyla çekilen fotoğrafları basına dağıtıldı.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler