Gündem Dicle’de meydan savaşı!

Dicle’de meydan savaşı!

10.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde önceki gün karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylar, dün de devam etti

Dicle’de meydan savaşı

Olaylar nedeniyle üniversiteye gelen BDP milletvekili Aysel Tuğluk’un kafasına su şişesi isabet etti. Üniversitedeki önceki günkü olaylardan sonra Bilge Gençlik Kulübü tarafından bugün Dicle Üniversitesi Konferans Salonu’nda, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, ’Peygamber Efendimiz’ konulu konferans düzenlendi. Yaklaşık bin kişi, salona girmeden önce, salon dışında öğlen namazını kıldı. Namaz kılanlar arasında çarşaflı kadınlar ve sakallı sarıklı olanlar da dikkati çekti.
Namazın ardından “Kutlu Doğum Haftası’nı kazasız belasız geçirmeyi bize nasip eyle” diye dua eden kalabalık, daha sonra konferansın yapılacağı salona geçip, ilahiler eşliğinde tekbir getirdi.

Haberin Devamı



Atatürk posteri yırttılar
Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi içerisinde ve dışında toplanan PKK sempatizanlarının öncülük etitği yaklaşık 2 bin kişilik grup da konferansın yapıldığı salona yürümek istedi. Ancak önlem alan polis buna izin vermeyince, yapılan görüşmeler sırasında bina içinde bulunan grubun, sınıflardaki Atatürk posterlerini yırtarak pencerelerden dışarı attığı görüldü. Yırtılıp atılan bir Atatürk posterini, bir çevik kuvvet polisi yerden alarak katladıktan sonra cebine koydu.
Fakülte binasındaki öğrenciler de sık sık PKK ve Abdullah Öcalan lehine ve ‘Apocular burada Hizbulşeytan nerede?’, ‘Dicle uyuma onuruna sahip çık’ sloganı attı. PKK sempatizanlarının öncülük ettiği grup, alkışlarla dışarı çıkıp bahçede toplanmaya başladı. Kalabalık İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafına geçerek, tarladan konferansın yapıldığı salona doğru yürümeye başladı. Konferans salonu yakınına gelen gruba, karadan TOMA ve Akrep ve panzerlerle tarlada müdahale edildi. Havadan polis helikopteri ve yerden de polislerin gaz bombalarıyla müdahale ettiği PKK sempatizanlarının yönlendirdiği grup, saatler süren koşuşturmadan sonra, kampüs alanındaki fakültelere ve tarlalara doğru kaçtı.

Haberin Devamı

Tuğluk’a su şişesi
Olaylar üzerine üniversiteye gelen Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, bu grubu ikna ederek otobüslere binmelerini sağladı. Ancak, öğrenciler otobüslere bindikten sonra önlem alan çevik kuvvet polisi ile grup arasında olaylar devam etti. Bu sırada bazı polislerin otobüsleri tekmeleyip bazılarının da otobüstekilere taş ve pet şişeler attıkları gözlendi. Atılan bir su şişesi Milletvekili Tuğluk’un başına isabet etti. Acı içinde kıvranan Aysel Tuğluk otobüs içine aldı. Dicle Üniversitesi kampüsünde gün boyu süren olaylar yatışırken, kent merkezinde olay yaşanmaması için polis sıkı güvenlik önlemleri aldı.