GündemDidim'de hava sıcaklığı 40'a ulaştı

Didim'de hava sıcaklığı 40'a ulaştı

02.08.2010 - 11:34 | Son Güncellenme:

.

Didimde hava sıcaklığı 40a ulaştı

Aydın’ın Didim ilçesinde hava sıcaklıklarının gölgede 40 dereceye ulaşmasıyla yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan Altınkum plajında hafta sonunda yoğunluk yaşandı.

Meteoroloji Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, hava sıcaklığının gölgede 40 dereceyi bulduğu Didim’de deniz suyu sıcaklığı 26 dereceye kadar yükseldi.

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ilçede, havuz ve plajlar doldu. Aşırı sıcaklardan bunalan Didimlilerin yanı sıra yerli ve yabancı turistler ile günübirlik tatilciler, Didim’in dünyaca ünlü Mavi Bayraklı Altınkum Plajı başta olmak üzere otellerin havuzları ve su parklarını doldurdu.

Tatilciler bir yandan serinlerken, bir yandan da deniz, kum ve güneşin keyfini çıkardı.

-OTELLERDE DOLULUK YÜZDE YÜZ-

Haberin Devamı

Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, otellerin doluluk oranının yüzde 100 olduğunu belirterek, "Yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle otellerdeki yerli turistte azalma yaşanabilir, ancak yabancı turistler bu farkı kapatır" dedi.

Otellerin dolu olması nedeniyle birçok konaklama talebinin geri çevrildiğini ifade eden Atabay, sıcak havanın etkisiyle dolan Didim sahillerinin, bu sezon uzun bir süre aynı görüntüyü sergileyeceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler