Gündem Digitürk buluşması bugün

Digitürk buluşması bugün

20.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminde, Vodafone Arena Stadı ile Ümraniye’deki Casper Plaza’nın pistine helikopterle asker indirip TRT’nin Ulus’taki yerleşkesi ve Digitürk binasını işgal ederek ele geçirmeye çalışan 58’i tutuklu, 96 sanığın yargılandığı davanın duruşması bugün görülecek.

Digitürk buluşması  bugün

‘Cami-cemevi’ davası başladı

FETÖ’nün Tuzluçayır’daki cami-cemevi projesi içerisinde yer alarak, örgütün stratejik amacına hizmet ettikleri iddiasıyla Hacı Bektaşi Veli Kültür Eğitim ve Sağlık Vakfının beş kurucusu hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Sanıklardan Kemal Kaya, Cem Vakfı Ankara Şubesi’ne devamlı gidip geldiğini belirterek, “Şube Başkanı Şahin Akıncı, cami-cemevi projesinden bahsetti. Alevilerin kendisini topluma daha iyi tanıtması için iyi bir proje olduğunu söyledi” dedi. Kaya, “Devletin desteklediği bir proje olduğunu düşündüğüm için girdim. İşin içinde FETÖ’nün olduğunu bilmiyorduk” diye konuştu.
l ANKARA Milliyet

‘Bombam olsa alamazdınız’

Ankara’da bir kuyumcu dükkanından gasp girişiminde bulunduktan sonra kaçarken önce iş yeri sahibinin oğlunu ayağından vuran ardından da vatandaşların üzerine patlayıcı atarak kaçan şüpheli Nevzat Yurt, FETÖ şüphelisi eski polis çıktı.
Yurt’un 16 Kasım’da FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alındığı ve serbest bırakıldığı öğrenildi. Yurt’un Düzce’de yakalandığı, polis tarafından Ankara’ya getirilmek üzereyken kaçma girişiminde bulunduğu, bu sırada yaşanan trafik kazasında da hayatını kaybettiği belirtildi. Şüphelinin gözaltına alınırken polise, “Bombalar yanımda olsaydı beni böyle kolay alamazdınız” dediği öğrenildi.
l ANKARA Milliyet