Gündem Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin komşu kavgasında sürpriz gelişme!

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin komşu kavgasında sürpriz gelişme!

27.05.2024 - 10:32 | Son Güncellenme:

Haklarında “kara para aklama” ve “vergi kaçırma” gibi suçlardan tutuklu yargılanan Dilan Polat ile Engin Polat çifti yeniden hakim karşısına çıktı.

DAMLA GÜLER / milliyet.com.tr - 5 Kasım 2023'te tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat çifti 2 Haziran 2023 tarihinde Çekmeköy'deki evlerinde komşularıyla park yeri yüzünden kavga etmişlerdi.

Haberin Devamı

Darp edildiğini iddia eden komşunun şikayeti sonrası Dilan Polat hakkında "hakaret", "basit yaralama" ve "tehdit" suçlarından 8 yıl 4 aya kadar hapis cezası, eşi Engin Polat’ın ise "hakaret", "basit yaralama", "tehdit" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından 11 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

KOMSU ŞİKAYETİNDEN VAZGECTİ

Açılan davanın ilk duruşması bugün Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Dilan Polat ve Engin Polat çifti SEGBİS sistemi ile katıldı. Müşteki M.S.A. ise duruşmaya katılmadı. A.'nın avukatı mahkemede söz alarak müvekkilinin şikayetinden vazgeçtiğini söyledi.

"KİMSEYİ DARP ETMEDİM"

Avukatın ardından savunması için söz verilen Dilan Polat, müşteki ile ulaştıklarını söyleyerek, "Kimseyi darp etmedim. Zaten benim bir erkeği darp edebilmem mümkün değil. Hakaret veya tehdit içerikli bir söz söylemedim. Şikayetçi değilim. Müştekilerle geçmişten gelen husumetim yoktur. Otopark nedeniyle tartışma yaşadık sadece. Müştekilerin evine girmedim. Zaten kamera görüntülerinde de mevcuttur. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

Haberin Devamı

"EŞİMİN ÇIĞLIĞINI DUYDUM"

Dilan Polat'ın ardından savunma yapan Engin Polat ise olay günü M.S.A.'nın aracını evine gelen misafirin aracının arkasına park ettiğini söyleyerek, "Misafirimizin çocuğu hastalanınca acil olarak çıkmak durumunda kaldık. Eşim bu durumu kendisine bildirince aralarında tartışma çıkmış. Ben içeride otururken eşimin çığlık sesini duydum. Kalkıp gittiğimde evin içinde birilerinin eşime saldırıldığını ve küfür edildiğini söylediler. Bunun üzerine M. beyin evine doğru gittim" dedi.

"BİR KERE DARP OLDU"

A.'yı tanımadığı için yolda görmediğini söyleyen Engin Polat, "Zaten videoda çok kısa bir şekilde durup geri dönüyorum. Aşağı doğru indim M. ile eşimin tartıştığını, M.'nin eşime hareket ettiğini gördüm. Elleriyle eşimin göğsüne vurmak suretiyle hareket yaptığını görünce endişelendim. Eşimi korumak amacıyla bir kere gerçekleşmek üzere darp oldu" dedi.

Kimseyi tehdit etmediğini söyleyen Polat evin içine girdiği iddialarının da doğru olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Alınan savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme müştekilerin dinlenmesi için duruşmayı erteledi.