Gündem ‘Dina’ya doğum günü için söz vermiştim’

‘Dina’ya doğum günü için söz vermiştim’

14.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Karabük’te, Filyos Çayı’nda 26 Mart’ta cansız bedeni bulunan ve ölümündeki gizem hâlâ çözülemeyen üniversiteli Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın, Gabon’dan gelen annesi Jessica Sandra Makemba Panga, gözyaşı döküp, “Bugünlerde, bu saatlerde kızımın yanına 18’inci doğum günü için gelmeye söz vermiştim” dedi.

‘Dina’ya doğum günü için söz vermiştim’

Gabon’dan, Karabük’e gelen Dina’nın ailesi, 2 gün boyunca kentte, Asayiş Şube Müdürü ve soruşturma savcısıyla görüşüp kızlarının arkadaşlarını dinledi. Aile, olayın yaşandığı yerleri de gözlemledi. Savcının kendilerine çok iyi davrandığını belirten baba Guy Serge Ibouanga, “Kızımızın eşyalarını almaya arkadaşlarının evine gittik. Onlarla tanışıp kim ne biliyorsa teker teker fikirlerini aldık. Keşke onlarla da bunun için tanışmasaydık” dedi.

Haberin Devamı

Sık sık gözyaşlarına boğulan anne Jessica Sandra Makemba Panga, iyi hissetmediğini belirterek, “Kendimi kısıtlanmış, etrafım sarılmış gibi hissediyorum. Bugünlerde, bu saatlerde kızımın yanına 18’inci doğum günü için gelmeye söz vermiştim. Kızımın bugün canlı bir şekilde yanımda olması gerekirken, kızımın adaletinin peşinde olmaktan dolayı hiçbir şekilde iyi hissetmiyorum” diye konuştu.