Gündem Dink, ölümünün 12. yılında anılacak

Dink, ölümünün 12. yılında anılacak

19.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Agos gazetesinin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ölümünün 12. yılında suikasta uğradığı Agos gazetesinin önünde düzenlenecek törenle anılacak. Osmanbey’deki bugün saat 15.00’te gerçekleşecek törene eş zamanlı olarak, dünyanın çeşitli ülkelerinde de anma etkinlikleri düzenlenecek.

Dink, ölümünün 12. yılında anılacak

Anma törenine Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, çocukları Sera Dink, Delal Dink, Arat Dink ve arkadaşları katılacak. Ayrıca, Beyoğlu Hancı Sahne’de saat 21.30’da Ermeni müziğinin önemli isimlerinden Bartev Garyan da bir konser verecek.
“12. Yılında Hrant Dostlarıyla Buradayız Ahparig” başlıklı konser ve anma gecesinde sahne alacak olan Garyan’a, alto saksofonda Sayat Daldal eşlik edecek.

Haberin Devamı

‘Sona yaklaşıldı’

Dink davasını değerlendiren ailenin Avukatı Bahri Bayram Belen, “Davada sona yaklaşıldı. Sorumlular ve konuya ilişkin yapılan ihmaller çok açıktı. Bunlar zamanında yapılsaydı dava bu kadar uzamazdı. Davanın bugüne kadar uzaması yargılama hukuku açısından doğru değil. ‘Gecikmiş adalette adaletsizlik vardır’ derler. Soruşturma daha etkili ve ciddi yapılsaydı daha iyi olurdu. Bütün sorumluların yargı önüne çıkarılması önemliydi. Gelinen noktayı önemli görüyoruz. Bundan sonra da sorumlu olan herkesin ceza almasını ve bunun karşılığını görmesini istiyoruz” dedi.